Optužbe za seksualno uznemiravanje na FDU, profesor kaže da se radi o osvetničkoj kampanji

Studentski parlament Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu saopštio je da im je stiglo pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane profesora Nenada Prokića.
Međutim, Prokić navodi da je u pitanju osvetnička kampanja.
 
"Nastavno-umetničko veće je odlučilo da se ne primenjuju nikakave sankcije prema meni, dakle ni interna ni javna opomena. Organizatori hajke su time nezadovoljni i instrumentalizuju studente, iznoseći optužbe iz prijava koje nisu procesuirane, pa prema tome ni meni predočene. Pritom ih koriste kao da su činjenice. Osvetnička kampanja. Uostalom, ja više i ne predajem na tom fakultetu, školska godina je završena i posle leta zvanično odlazim. To sam najavio pre celog slučaja zbog sile zakona pošto odlazim u penziju", poručio je Prokić za nova.rs
 
U saopštenju Studentskoj parlamenta FDU piše da jedna od prijava obuhvata šest studentkinja i da se one odnose na period od 1997. do 2020. godine. Od svih pet prijava samo jedna je mogla da bude procesuirana jer je primljena od aktuelne studentkinje. 
 
U saopštenju se iznose i detalji o tome kako je Prokić, navodno, uznemiravao studentkinje. Kako je saopšteno, tokom postupka pred Etičkom komisijom FDU, Prokić je u pismenom obraćanju pripretio da će, ukoliko bude bilo sankcija podneti tužbi protiv Fakulteta. 
 
Nakon toga, žalbu je prosledio svim članovima Katedre dramaturgije, u vidu dokumenta imenovanog tako da otkrije identitet žrtve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.