Sandro Sukno (©AFP)
Sandro Sukno (©AFP)

Sandro Sukno novi trener Pro Reka

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 17:18

Šampion Evrope napravio zanimljiv odabir

Pokorio je Pro Reko u Beogradu Stari kontinent, ali će u narednu sezonu ući sa poprilično izmenjenim kadrom. Nekoliko bitnih igrača diglo je sidro, a devetostrukog evropskog prvaka napustio je i trener Gabrijel Ernandez. Međutim, u Pro Reku se ovoga puta nisu odlučili za provereno rešenje, nego će šansu pružiti Sandru Suknu. Potez koji je iznenadio sve.

Izabrao je Pro Reko trenera bez velikog iskustva, ali i čoveka koji dobro poznaje sistem u slavnom italijanskom klubu. Legendarni hrvatski vaterpolista je dva puta branio boje Pro Reka, a 2017. godine se sa klubom rastao dva meseca nakon što su mu otkriveni srčani problemi. Pro Reko je raskinuo ugovor sa Suknom, koji je u Jugu pokušao da produži karijeru. Sandro Sukno završio je karijeru u matičnom klubu i posvetio se trenerskom poslu.

Izabrane vesti

Počeo je kao pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske, a minule sezone je bio prvi trener kotorskog Primorca. Mogao bi Pro Reko biti veliki zalogaj za Sandra Sukna na početku trenerske karijere, ali očigledno da Sukno voli izazove i stremi ka najvećim ciljevima. Dubrovčanin je bio neustrašiv u bazenu, gde god je igrao (Pro Reko, Jug, Primorje), bio je udarna napadačka igla i istinski lider.

Sandra Sukna je u Pro reku sačekao stari znanac Aleksandar Ivović, koji je po završetku sezone produžio ugovor sa klubom, a sasvim sigurno bi hrvatskom stategu bilo lakše da su u klubu ostali Dušan Mandić, Marko Bijač i Nikša Dobud. Započeo je italijanski velikan rekonstrukciju tima pre no što je promovisao Sandra Sukna. Gergo Zalanki stigao je iz Ferencvaroša, vicešampiona Evrope, a ugovor je produžen sa Mateom Aikardijem. Izvestan je dolazak golmana Marka del Lunga iz Breše i tek treba očekivati da Pro Reko bude aktivan na transfer pijaci. Jedno je sigurno - sredstava mu neće manjkati da dovede koga god poželi.


tagovi

Sandro SuknoPro Rekovaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara