Srbija Vesti

Fudbalski tajkun drži Vučićevu sliku na zidu i 4 godine izbegava suđenje za pronevere

zvezdan terzić botina
Printscreen

Zvezdan Terzić dokaz je efikasnosti srpskog pravosudnog sistema. Čovek, koji je svojevremeno čak bio na Interpolovoj poternici, zahvaljujući Vučićevoj slici na zidu svoje kancelarije, na Zvezdinom stadionu, već četiri godine uspešno izbegava suđenje za finansijske mahinacije u fudbalu. On je optužen da je u periodu dok je bio predsednik OFK Beograda i FSS-a učestvovao u malverzacijama prilikom transfera fudbalera, te da je i na taj način nezakonito prisvajao novac.

Koliko u ovoj zemlji nema pravde, kolika je korupcija u tužilaštvima i u sudovima, prosto je neveovatno. Terziću je danas, po ko zna koji put, odloženo suđenje u Višem sudu u Beogradu zbog promene postupajućeg sudije u postupku, dok je naredni pretres zakazan za septembar.

Poslednji preteres u slučaju Terzić održan je još aprila 2017. godine, prenosi Nova.rs, a od tada sud se po običaju pravi ’mrtav’ kada su u pitanju ljudi bliski vlasti koje Vučić još uvek nije pustio niz vodu.

Zvezdan Terzić direktor je Crvene Zvezde i verovatno čovek koji se konsultuje isključivo sa predsednikom države oko svih sportskih pitanja u ovom klubu. Probajte da se zamerite nekome iz vlasti i videćete da vam suđenje neće trajati godinama, već možete očekivati osuđujuću presudu i to u rekordnom roku.

Situacija u srpskom fudbalu je dramatična već decenijama, a u poslednje vreme sve su češće packe iz UEFA zbog nameštanja mečeva domaćeg šampionata. Takođe, doskorašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza podneo je ostavku zbog optužbi da je vođa carinske mafije koja je oštetila budžet za više od 600 miliona evra, kao i da stoji iza planiranja atentata na Aleksandra Vučića.

Navodno najbrutalnija kriminalna organizacija nastala je na tribini. I to onoj južnoj Partizanovog stadiona, a da se ne radi uopšte o fanovima kluba već instrumentalizovanim huliganima drugih klubova koji su po zadatku preuzeli primat nad čuvenom tribinom.

Sve to otkriveno je naprasno, kao po nečijoj komandi, u režimskim tabloidima koji su nakon odlaska Kokeze u ilegalu potpuno zaboravili na čitavu aferu. Sve je ok, još jedna zabava za sirote ljubitelje fudbala ili onoga što je od njega u Srbiji ostalo. Terzić zato za svaki slučaj drži sliku aktuelnog vladara Srbije kako mu se ne bi suđenje ubrzalo i završilo po hitnom postupku ukoliko kojim slučajem otkaže poslušnost.

Dok Terzić drži Vučićeve slike na zidu, ‘najglasniji’ navijači u Evropi urlaju ćutnjom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link