Bogdan: Rekao sam sebi "Okej, ne žele me"

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović dao je intervju za američki Njujork Tajms.

Izvor: MT

Sreda, 16.06.2021.

16:30

Bogdan: Rekao sam sebi
Profimedia

On je govorio o različitim temama – trejdu iz Sakramenta u Atlantu,ali o aktuelnoj situaciji u Hoksima.

"Pre nego što je sve počelo, obavio sam razgovor sa Kingsima, želeo sam da ostanem, jer su mi se kultura i sve ostalo, odnos sa saigračima, dopalo. Osećao sam da su voleli da igraju sa mnom. I osećao sam da smo mi tamo nešto napravili. Ali onda su otpustili Vlada (Divca), održali su potom sastanak sa svima, sve je izgledalo u redu i rekao sam da ne razmišljam o odlasku", rekao je Bogdan i dodao:

"Dakle, ne kažem da sam tamo bio zbog Vlada, ali održi se sastanak, a zatim bum, niko ništa ne govori i promene se dešavaju. Rekao sam: ’Nešto se događa’. Vlasnik mi je rekao da žele da zadrže tim, ali da bi možda nešto trebalo da se menja, novi početak, itd."

"Potom sam bio u Srbiji, trenirao, tokom leta nisam razgovarao ni sa kim osim sa saigračima iz Kingsa. Nisam znao šta će se dogoditi. I onda su oni želele da me trejduju i rekao sam: ’Okej, ne žele me’, ’Zašto uopšte razmišljam o tome?’“. Želeo sam da pronađem najbolju opciju za mene i moju porodicu. Hoksi su mi savršeno odgovarali."

Sakramento nije beležio baš dobre rezultate. Da li je imao osećaj da ekipa nije konkurentna?

"Nisam izgubio taj osećaj kako se pobeđuje, ali mi jednostavno to nismo uspevali da činimo dovoljno. Ako imate pobedničke partije u gubitničkom timu, vi gubite, to nije pobedničko mesto."

Jedna od težih stvari u NBA ligi je razviti pobednički mentalitet. Kako i da li su to uspeli Hoksi?

"Kada gubite, vidite da igrači postaju sebičniji i nije ih briga za druge. Igrači to rade da bi sačuvali svoj posao. Kada pobeđujete, svi su spremni da se žrtvuju."

Izgleda da je sa Trejom Jangom uspeo da se poveže na pravi način.

"Obojica smo takmičari. On želi da pobeđuje. Pre svega želi da radi, pošto zna da sve što je dobio nije dobio lako. Ja to isto osećam u svojoj priči. Lako je komunicirati sa takvim čovekom."

Šta je Bogdanu prolazilo kroz glavu kada je utišao publiku u Filadelfiji nedavno?

"Promašio sam nekoliko šuteva, bili su sve glasniji i ja sam uradio to. Jednostavno je izašlo iz mene. Prirodno je bilo, osećam da je bilo i interesantno", istakao je Bogdan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: