Mateo Saketi (AFP)
Mateo Saketi (AFP)

Italija bez Belinelija, Galinarija i Datomea, selektor ipak veruje u čuda: Setite se Danske iz 1992.

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.06.21. | 10:20

"Oni su naknadno pozvani na fudblasko Evropsko prvenstvo koje su potom osvojili"

Italija će doputovati u Beograd na kfalifikacioni turnir za Olimpijske igre (29. jun - 4. jul) bez tri velike zvezde Marka Belinelija, Luiđija Datomea i Danila Galinarija. Ipak, Mateo Saketi selektor Azura koji bi po imenima trebalo da budu glavni konkurent Srbiji za olimpijsku vizu, ne gubi nadu da bi njegov tim sa izlaznih vrata "Pionira" mogao da se uputi ka Tokiju.

Izabrane vesti

"Sport je mnogo naučio u ovom smeru. Setite se fudbalske reprezentacije Danske iz 1992. godine koja je naknadno pozvana na Evroposko prvenstvo da bi ga na kraju osvojila. Čuda se dešavaju, s vremena na vreme, ali se dešavaju. Međutim, ne smemo da razmišljamo samo o Srbiji, već da idemo korak po korak. Imaćemo nekoliko dana da pronađemo konekciju sa različitim glavnim igračima", rekao je Saketi za Gazeta delo sport.

Sreda, 19.00: (2,30) Hrvatska (14,5) Slovenija (1,70)

Italijanski selektor zadovoljan je odnosom mlađih snaga prema nacionalnom dresu.

"Zaista, došlo je do eksplozije mnogih mladih ljudi. Neki studiraju na američkim koledžima, drugi se razvijaju u Evropi. Imaju lepa lica, lep stav. Tokom treninga u Pinzolu bilo je mladih koji su se borili, neke smo morali da 'uhapsimo' zbog fizičkih problema, ali oni su želeli da nastave da treniraju. Nekada smo zapadali u očaj jer je bilo malo igrača za nacionalni tim, ali sada možemo da vidimo ljude pred kojima je svetla budućnost u plavom dresu", dodao je Saketi


tagovi

košarkaška reprezentacija ItalijeMateo Saketitokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara