Nova vest
Košarka

Utorak, 15.06.2021.

19:45

Dončić trenirao sa reprezentacijom uoči kvalifikacija za OI

Slovenački košarkaš Luka Dončić pridružio se pripremama reprezentacije uoči kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Dončić trenirao sa reprezentacijom uoči kvalifikacija za OI
Foto: Profimedia

Dončićeva ekipa Dalas Maveriksi, sezonu u NBA ligi završili su 6. juna, porazom u sedmom meču prve runde plej-ofa od Los Anđeles Klipersa.

Slovenija će u sredu u Rijeci igrati prijateljski meč protiv Hrvatske, a dva dana kasnije dve ekipe će se sastati u Ljubljani.

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre počinju 29. juna i trajaće do 4. jula, a Slovenija će igrati u Kaunasu protiv Poljske i Angole u prvoj rundi, dok su mogući rivali u polufinalu Litvanija, Južna Koreja i Venecuela.

Hrvatska će biti domaćin turnira u Splitu, a igraće protiv Tunisa i Brazila, odnosno Nemačke, Rusije i Meksika.

Zbog povrede tetive leve butine za Sloveniju neće igrati plejmejker Žan Marko Šiško, kojem će oporavak trajati dve do tri nedelje.

"Svi zajedno željno čekamo ove dve prijateljske utakmice. Dobićemo pravu sliku kako to sve zajedno izgleda, i da li je to ono što smo zamislili. U poslednjih nekoliko dana nam se pridružilo nekoliko novih igrača. Na treningu nema mesta uigravanju i zato su ove utakmice bitne", rekao je selektor Slovenije Aleksandar Sekulić.

On je dodao da će najvažnije biti "napraviti ravnotežu u napadu, ali i da se svi igrači što pre uklope u jednu celinu".

"Nažalost u reprezentaciji neće biti povređenog Šiška, kojem svi želimo brz oporavak", zaključio je Sekulić.

Hrvatska i Slovenija će prvi prijateljski meč igrati u sredu 16. juna u Rijeci, od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d