Вести:

среда, 16. јун 2021.

Златна медаља за гимназијалце из Косовске Каменице

среда, 16. јун 2021. | Уреднички колегијум 1

Zlatna medalja za gimnazijalce iz Кosovske Кamenice

Ученици трећег разреда гимназије из Косовске Каменице освојили су прво место и златну медаљу на четвртом Међународном "Бринфинити" такмичењу, одржаном у Београду, у "СТЕАМ образовању".

#Učenici trećeg razreda #gimnazije iz #Кosovske #Кamenice #osvojili su #prvo #mesto i #zlatnu #medalju na #četvrtom #Međunarodnom #"Brinfiniti" #takmičenju, održanom u Beogradu, u #"STEAM obrazovanju". #Učenici #gimnazija #Кosovska #Кamenica #osvojili #prvo #mesto #zlatnu #medalju



Јована Пешић, Јелена Савић, Марија Стоиљковић и Весељ Саљији чине победничку екипу, за коју није постојао ни један нерешив проблем.

"Након решавања одређених задатака у вези са детектовањем проблема и решавањем загонетки, брзо смо ушли у следећи круг такмичења где су ученици решавали проблеме из економије, математике и уметности. Захваљујући знању успели су да се пласирају у полуфинале", појаснио је детаље такмичења професор Слободан Миљковић, ментор екипе из Косовске Каменице.

У финалном делу такмичења екипа каменичке Гимназије, као мотив за свој задатак искористила је објекат "Плутонијум" у Бриселу.





"Осавременили су идеју и уместо кугли стављали стаклене сфере унутар којих су осмислили постављање соларних трака чиме су објекат учинили еколошки одрживим и економски исплативим. Ова креативна идеја је одлучила да од жирија добију највећи број поена", испричао је Миљковић.

Директор Гимназије у Косовској Каменици Иван Арсић, поносан на ученике и наставнике своје школе, цитира Еразма Ротердамског да "највећа нада сваке земље лежи у примереном школовању младих."

"Да нада итекако постоји, ојачали су наши ученици који су као првопласирана екипа доказали да Гимназија у Косовској Каменици подстиче ученике да решавају проблем, без пуке репродукције наученог", рекао је Арсић.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html




"СТЕАМ образовање" има за циљ промоцију и обједињавање науке, технологије, инжењерства, математике и уметности.

Ученици који прилазе овом виду образовања не усвајају само знање већ употребом наученог долазе до решавања проблема јер се, напомињу у каменичкој Гимназији, истраживањем долази до много већих сазнања.

Гимназијалци из Косовске Каменице први пут су учествовали на "Бринфинити" такмичењу и кући су се вратили освојеним првим местом.
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Косовска Каменица остаје без Срба - КМ Новине

Окупиране територије - Млади одлазе, а старци заостали по забитима Косовске Каменице, један по један, умиру, па ће, уколико се настави тренд негативног природног прираштаја, српство у планинском делу ове општине нестати. У двадесетак села, посебно уз административну линију са централном Србијом и делом који гравитира према Новобрдској општини, остало стототинак домаћинстава.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Kосовска Каменица, српски ђак нападнут на великом одмору (ВИДЕО) - КМ Новине

У близини школе у Косовској Каменици, група шиптарских средњошколаца физички је напала ученика Вукашина Николића. Родитељи и ђаци траже увођење школског полицајца. У полицији кажу да су открили нападача и да су случај предали правосуђу. Две школе у кругу од 500 метара. Једна српска, друга шиптарска.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Косовска Каменица - Албанци претукли српски брачни пар па им каменовали кућу! (ВИДЕО) - КМ Новине

Тројица средовечних Албанаца су у ноћи између суботе и недеље напала кућу породице Станојевић у селу Беривојце, општина Косовска Каменица. До инцидента је дошло када је домаћин Негован Станојевић пратио госте које је имао на породичној свечаности.„Напали су ме гости албанске кафане која се налази преко пута моје куће, када сам дошао да их замолим да помере своја возила која су неовлашћено паркирали на моју капију", каже Негован Станојевић за РТВ Пулс из Шилова.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Михајло

    Све честитке за гимназијалце Јовану,Јелену,Марију, Весељија, професора ментора Слободана и директора гиманзије Ивана из Косовске Каменице за освојену златну медаљу.
    Упркос свима недаћама и изолованости Ви сте показали, да се снагом воље и тимским радом може освојити златна медаља.
    Ви сте пример младим генерацијама којим путем да иду даље.
    Ви сте понос Косовске Кеменице и целог Косовског Поморавља.
    Срећно Вам било и догодине да освојите још једну медаљу.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине