Privreda

Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona

Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona
Foto: Pixabay/Ilustracija | Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona

Crna Gora je spremna za predstojeću turističku sezonu i očekivanja su da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019.

Računa se da će 80 odsto gostiju biti iz regiona, rekla je generalna direktorka za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomije Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

Jedan od uslova za to, istakla je, jeste da se zadrži stabilna epidemiološku situaciju, kako bismo bili prepoznati kao odgovorna i sigurna destinacija.

"Turizam se oporavlja možda i brže nego što smo očekivali pre par meseci. Želja za putovanjima prevazilazi strah, a još u kontekstu odgovornog odnosa, tako da očekujemo veliki 'come-back'. Uvereni smo da su projektovani procenti za 2021. godinu ostvarivi", kazala je Gardašević-Slavuljica za Pobjedu.

U prilog tome je istakla da su otvorene granice i da je ulazak u Crnu Goru bezuslovan za državljana EU, regiona, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Švajcarske i niza drugih zemalja.

"Epidemiološka situacija je stabilna, sigurnosno-zdravstveni protokoli su na snazi, a masovna vakcinacija je u toku, što su obećavajuci faktori za oporavak turizma", rekla je Gardašević-Slavuljica, uz napomenu da će ipak sve biti drugačije u ovoj i ko zna koliko narednih sezona.

To "drugačije", uvjerava, ne mora da znači "lošije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije