Zašto su Dodikovi "uklonili" Mladića?

Sa zvanične Fejsbuk stranice SNSD-a uklonjen sadržaj u kom Milorad Dodik govori o presudi Ratku Mladiću, navodi sarajevski portal Avaz.ba.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

09:53

Zašto su Dodikovi
EPA-EFE/PETER DEJONG / POOL

Reč je o video sadržaju "General se danas upisao u legendu", u kom su preneseni stavovi predsednika te stranke Milorada Dodika o presudi ratnom komandantu bosanskih Srba osuđenom na doživotni zatvor za ratni zločin.

"Nikada nećemo bežati od toga da javno iznosimo istine o svim temama koje su važne za srpski narod", kazali su iz SNSD-a i naveli da za njih ovo predstavlja "još jedan udar na istinu i pravo našeg naroda da javno iznosi svoje mišljenje, jer se u samom videu iznose stavovi predsednika stranke Milorada Dodika koje deli većina srpskog naroda".

"U trenutku uklanjanja ovaj video je videlo više od 700.000 korisnika Fejsbuka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2.000 ljudi koji su izneli različite stavove. Uklanjanjem ovog videa uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja", navodi se u reakciji.

Iz SNSD-a poručuju i da "uklanjanje ovog videa smatraju jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova".

"Ovo predstavlja logičan sled događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju", navodi se u saopštenju.

Nedavno je i sa društvene mreže Tviter uklonjena objava Gorice Dodik, ćerke predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i lidera SNSD-a, u kojoj je pružila podršku Mladiću.

Pošto je Mladić pre nekoliko dana u Hagu pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločine u BiH, među kojima i zbog genocida u Srebrenici, Gorica Dodik je u tvitu napisala: "Živela Republika Srpska! Živeo Ratko Mladić! Živeli svi heroji Vojske Republike Srpske!”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: