"Imate problem sa poznavanjem istorije"

Marija Zaharova izjavila, povodom spoljnopolitičke strategije Evropske unije o Rusiji da njeni autori imaju problema sa znanjem iz istorije.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

08:42

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj je ranije rekao da će biti usvojena na tri principa - odbijanje, obuzdavanje i saradnja sa Moskvom, prenosi Tass.

"Možete li da zamislite osobu koja vam ponudi odnose zasnovane na principima odbijanja, obuzdavanja i saradnje? Možete li? To je Borelj", napisala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova na svom Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, autori strategije "očigledno imaju problem sa poznavanjem istorije, osećajem za realnost i fobijama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: