Nikola Jokić i Luka Dončić u duelu (©Reuters)
Nikola Jokić i Luka Dončić u duelu (©Reuters)

Najbolje petorke NBA lige: Adetokunbu maksimalan broj bodova, Jokiću dva manje

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 02:55

Trojica Evropljana u najboljem timu sezone

Uoči pete utakmice četvrtfinala plej-ofa NBA lige između Bruklina i Milvokija, objavljene su tri najbolje petorke po glasovima 100 sportskih novinara i voditelja bliskih najjačem košarkaškom takmičenju.

Princip bodovanja je takav da se dobija pet bodova za glas u prvoj postavi, tri u drugoj i jedan ako je igrač izabran za treću petorku.

Izabrane vesti

Jedini koji je dobio maksimalnih 500 bodova, odnosno kog je svaki glasač stavio u prvu petorku, jeste grčki reprezentativac Janis Adetokunbo iz Milvokija. Samo dva boda manje sakupio je MVP lige Nikola Jokić. Za centra Denvera i srpske reprezentacije u najboljem timu glasalo je 99 novinara, a jedan ga je svrstao u drugi tim. Bilo bi interesantno videti koga je izabrao ispred njega...

Među petoricom najboljih našao se još jedan Evropljanin - Dalasov Luka Dončić sa 402 poena, odnosno 55 glasova za mesto u prvoj petorci. Domaće košarkaše predstavljaju Stef Kari iz Golden Stejta (496 poena) i Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa (323).

U drugoj petorci su Damijan Lilard (Portland), Džoel Embid (Filadelfija), Kris Pol (Finiks), Džulijus Rendl (Njujork) i Lebron Džejms (L.A. Lejkers), dok su u trećoj postavi Rudi Gober (Juta), Džimi Batler (Majami), Pol Džordž (L.A. Klipers), Bredli Bil (Vašington) i Kajri Irving (Bruklin).

Jokiću je ovo drugi put u poslednje tri sezone da se našao u najboljem timu godinu.

Zanimljivo je da je Kavaj Lenard imao manje bodova od Lilarda (372) i Embida (352), ali se našao u prvoj petorci zbog pozicije koju igra, odnosno kao drugo najbolje ocenjeno krilo, jer je pravilo da petorke čine dva beka, dva krila i jedan centar.

iako nije među petoricom najboljih, Lebron Džejms je povisio rekord lige na 17 izbora u jednu od petorki. Čak 13 puta biran je u prvu, triput u drugu i jednom u treću.


tagovi

Nikola JokićLuka DončićJanis AdetokunboKavaj LenardStiv KariNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara