Pau Gasol (©Reuters)
Pau Gasol (©Reuters)

Mirotić titulom ispratio Gasola u penziju, Barsa ponovo razbila Real (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 23:53

Blaugrana ubedljiva i u drugom meču finala plej-ofa ACB lige

Titula za kraj!

Sjajnu igračku karijeru Pau Gasol okončao je kao šampion Španije, a značajan doprinos tome dao je Nikola Mirotić koji je u drugom meču finala plej-ofa ACB lige ubacio čak 27 poena (5/6 za dva, 3/5 za tri) u pobedi Barselone nad svojim bivšim klubom - Real Madridom 92:73 i zasluženo poneo MVP priznanje finalne serije.

Izabrane vesti

Još jednom ubedljivom pobedom Barsa je došla do potrebnih 2:0, za ukupno 19. titulu nacionalnog prvaka, ali prvu još od 2014. godine. U tom periodu Real ih je osvojio četiri, a po jednu Valensija i Baskonija.

Lepši kraj Gasol nije mogao da poželi. Vratio se u klub iz rodnog grada posle 20 godina u NBA ligi, gde je dvaput bio šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a vratila se i titula u Kataloniju posle sedam godina i to pobedom nad najvećim rivalom. Igrala je Barselona i finale Evrolige, ali je tamo uspešniji bio Anadolu Efes na krilima fantastičnog Vasilija Micića.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

U drugom meču finala nije se 40-godišnji Gasol istakao posebnom efikasnošću (11 poena), ali je odigrao veliku ulogu u trećoj četvrtini kada je odbijen nalet Madriđana. Vezali su gosti devet poena i prišli na -13 (53:66), međutim, sa pet poena i dve dobre odbrane, Gasol je povukao Katalonce na novih 22 poena razlike uoči poslednje deonice, posle čega je pitanje pobednika definitivno bilo rešeno.

Imala je Barselona i u drugom meču više raspoloženih igrača, a prednjačio je pomenuti Mirotić. Nik Kalates je na 15 poena dodao sedam asistencija, Kajk Kjurik je ubacio 12 poena, Gasol 11 (za više nego očekivanih 20 minuta u igri)...

Na drugoj strani, Abalde je bio najefikasniji sa 15 poena, Tavares je ubacio 12, a Alosen 11.

Imao je Real dosta problema ove sezone sa igračkim kadrom, što zbog povreda što zbog odlazaka u NBA, dok je Barselona dolaskom Šarunasa Jasikevičijusa na mesto trenera i formiranjem sjajne ekipe najavila povratak u vrh španske i evropske košarke.

Nema dileme da nas čeka uzbudljiva naredna sezona.




tagovi

KK BarselonaPau GasolNikola MirotićKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara