KRISTIJANO RONALDO JE REKORD MAŠINA: Protiv Mađara su pala četiri!
Foto: AP

zvuči neverovatno

KRISTIJANO RONALDO JE REKORD MAŠINA: Protiv Mađara su pala četiri!

Fudbal -

Fudbaleri Portugala savladali su Mađarsku sa 3:0, u prvom meču grupe F na Evropskom prvenstvu, koji je sa čak četiri rekorda obeležio Kristijano Ronaldo.

Njemu je ovo bio 12 meč na šampionatima Starog kontinenta na kom je pobedio čemu je prvi na listi.

Portugalac je bio dvostruki strelac u pobedi nad Mađarima, a već je pogotkom iz penala, postao najbolji strelac u istoriji evropskih šampionata. Bio mu je to drugi rekord prvi je oborio kako je krenuo meč, postavši prvi fudbaler sa pet učešća na Evropskim prvenstvima, drugi golom iz penala, 10. na evropskoj smotri, kojim je pretekao dosadašnjeg kralja strelaca Platinija)...

Treći rekord je upisao narednim golom, jer je prvi igrač sa 11 pogodaka na završnim turnirima, a četvrti rekord je broj pobeda na Evrima, koji smo već pominjali. Sada ih je 12.

Kako su krenuli (pobedom od 3:0 nad Turskom), Italijanima su porasli apetiti i sada žele do samog finala. Večeras (21.00) imaće ozbiljan ispit protiv Švajcarske, koja pritom mora da se „vadi“ za remi s Velsom. Kvota na Azure je 1,75, iks je 3,50, a dvojka 5,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Švajcarska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track