Kevin Pangos (©Starsport)
Kevin Pangos (©Starsport)

CSKA spremio milione: Armejci posle Teodosića hoće i Pengosa

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 16:09

Navodno su dve strane blizu dogovora

Kako saznaje grčka Gazeta, moskovski CSKA je blizu postizanja dogovora sa kanadskim košarkašem Kevinom Pengosom. Sjajni bek je imao odličnu sezonu u dresu Zenita, koji je želeo da ga zadrži, ali Armejci su bili uporni i na kraju su dobili pozitivan odogovor. Ipak, moraće da sačekaju do 15. septembra, kako se bivši igrač Žalgirisa i Barselone nada NBA angažmanu.

Odustala je prerano Barselona od Kanađanina, koji je na kraju završio u Zenitu i dokazao katalonskom klubu da je napravio grešku. Upisao je 39 nastupa za sastav iz Sankt Peterburga i u proseku postizao 13,5 poena uz 6,7 asistencija i procenta šuta za tri poena od 39 odsto. Jedan je od najzaslužnijih za plasman ekipe Ćavija Paskvala u plej-of Evrolige, gde je dobro oznojio bivši klub i pomogao Zenitu da izbori majstoricu, gde je ipak ostao bez goriva protiv velikog favorita.

Izabrane vesti

Izvesno je da će dobro unovčiti svoje odlične partije, a 28-godišnji plejmejker veruje da bi mogao da pronađe uhlebljenje i u najjačoj ligi sveta. Ima opciju da se preseli preko bare, koja ističe 15. septembra.

Svesni toga, Moskovljani su preuzeli rizik i kanadskom reprezentativcu ponudili dvogodišnji ugovor težak 4.000.000 dolara (3.300.000 evra). Istakli su i želju da sačekaju rok za potencijalni odlazak u NBA, što se na kraju ispostavilo i ključnim u pregovorima dve strane.

Ekipa Dimitrisa Itudisa, koja je završila na četvrtom mestu Fajnal fora u Kelnu i u dominantnom maniru osvojila Evroligu, jasno želi da pojača konkurenciju na bekovskim pozicijama. Klub je već napustio Janis Strelnijeks, a prema saznanjima Mozzart Sporta Armejci su spremni i da u svoje redove vrate Miloša Teodosića.




tagovi

Kevin PangosCSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgMiloš Teodosić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara