Dostupni linkovi

U Srbiji 132 novozaraženih, preminulo šest osoba


Vakcinalni punkt u Beogradu, maj 2021.
Vakcinalni punkt u Beogradu, maj 2021.

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo još6 osoba, a novozaraženih je 132, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja ukupno 10.621 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 407 osoba, od čega je u kritičnom stanju in a respiratiru ukupno 20 pacijenta.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 6.976, a stopa smrtnosti iznosi 0,98 procenta.

U Vojvodini je epidemiološka situacija ocenjena kao nepovoljna, sa tendencijom daljeg opadanja broja obolelih, stoji na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 23 nova slučaja, a broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 530. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 98.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, koronom su zaražena četiri korisnika i četiri zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vesić: Do kraja juna 750.000 vakcinisanih u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će do kraja juna glavni grad Srbije imati 750.000 vakcinisanih.

"Zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano je 725.225 Beograđana, odnosno 52,1 odsto punoletnih građana, a revakcinisano 660.179 ili 47,4 odsto", rekao je on za TV Prva, a preneo je 15. juna sajt Beoinfo.

Govoreći o popuštanju protivepidemioloških mera, Vesić smatra da će hoteli "biti puni" tokom leta i zamolio je ugostitelje i organizatore skupova da vode računa o poštovanju važećih mera kako se korona ne bi vratila na jesen i u zimu.

Na sednici Kriznog štaba Vlade Srbije 14. juna doneta je odluka da će svi ugostiteljski objekti moći da rade napolju bez prekida, a u zatvorenom prostoru moći će da rade do jedan sat posle ponoći i muzika će biti dozvoljena i napolju i unutra.

Maksimalni dozvoljen broj građanja pri javnim skupovima od sada će biti 500 i napolju i unutra, a za sve skupove za koje je planiran dolazak više ljudi, biće potrebna posebna dozvola Kriznog štaba.

XS
SM
MD
LG