Biznis
KOD ĆUPRIJE SE FORMIRA NOVA RADNA ZONA Evo šta će sve biti izgrađeno na više od 4 hektara

KOD ĆUPRIJE SE FORMIRA NOVA RADNA ZONA Evo šta će sve biti izgrađeno na više od 4 hektara

Opštinska uprava Ćuprije oglasila je rani javni u vid u elaborat Plana detaljne regulacije na katastarskoj opštini Mijatovac, prema kome se formira nova radna zona u ovom području na kojoj će biti građeni privredno-poslovni objekti.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ćuprija Foto: Anita Mitrović / RAS Srbija
Ćuprija

Prema prostornom planu opštine Ćuprija, područje koje obuhvata 4,36 hektara već je bilo predviđeno za promenu namene iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Na osnovu tog dokumenta, Odeljenje za urbanizam opštine Ćuprija izradilo je elaborat kako bi javnosti bili predočeni svi aspekti ovih promena, piše poslovni portal eKapija.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Prema elaboratu, u Mijatovcu će biti formirana nova radna zona koja ima puno privrednog potencijala zbog povoljnog geografskog položaja. Kroz lokaciju prolazi državni put IIA reda 158 (Mala Krsna - Velika Plana - Batočina - Jagodina - Ćuprija - Paraćin - Ražanj - Aleksinac - Niš - Klisura - Leskovac) što predstavlja povoljni aspekt za razvoj zanatskih, trgovačkih i privrednih delatnosti.

Međutim, s obzirom na to da je zemljište na ovoj lokaciji dugo registrovano kao poljoprivredno, u ovom trenutku nedostaje neophodna infrastruktura, naročito kanalizaciona mreža, kako bi se mogla otpočeti izgradnja.

Kako je navedeno, Plan detaljne regulacije omogućiće da se definišu kritične tačke i što pre reaguje na obezbeđivanju neophodnih uslova kako bi se zemljište priklonilo drugoj nameni.

Formiranje radne zone predstavlja izgradnju višefunkcionalnih kompleksa, zatim objekata uslužnog i proizvodnog zantastva, kao i drugih komercijalnih objekata tipa robno-tržnih centara, veleprodajnih objekata, i objekata namenjenih servisu kao što su benzinske pumpe, gasne stanice, praoncie vozila, zajedničke garaže i tome slično.

Pročitajte još

U zaključku Plana navodi se da bi drugačija namena zemljišta na području Mijatovca doprinela bržem privrednom rastu Ćuprije kroz proširenje kapaciteta za izgradnju objekata proizvodno-uslužnih delatnosti.

Javni uvid u elaborat o formiranju radne zone na katastarskoj opštini Mijatovac u Ćupriji trajaće do 26. juna.