Kubo u opremi Majorke (© Reuters)
Kubo u opremi Majorke (© Reuters)

Izgubljena godina: Kubo opet koketira sa Majorkom

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.06.21. | 15:39

Realu se javila još dva kluba za Japanca

Vratila se Majorka u Primeru, mogao bi i Takefusa Kubo na Baleare.

Čim je mediteranski klub osigurao plasman u elitni rang španskog fudbala, čelnici su počeli da razmatraju opcije pojačanja za narednu sezonu, a među glavnim idejama im je angažman japanskog krilnog napadača. S razlogom: Kubo je u takmičarskoj 2019/20 ostavio sjajan utisak u crvenom dresu, te iako je ekipa ispala u Segundu, zavredeo je pluseve.

Izabrane vesti

Jedino što tad nije bilo moguće da ga Real Madrid, s kojim je pod ugovorom do leta 2024, ostavi na još jednoj pozajmici. Kraljevskom klubu nije bilo u interesu da mu talenat iz „klase“ igra u Drugoj ligi i zato mu je brzo našao drugu sredinu.

Tačnije, dve. Najpre Viljareal tokom jesenjeg dela prethodnog prvenstva, potom Hetafe u prvih nekoliko meseci 2021. Ni na jednoj od tih destinacija nije igrao ni izbliza dobro kao u Majorki. Dao je po gol za oba kluba, za razilku od prethodnog ciklusa kad na Palma de Majorki poentirao četiri puta i još pet asistirao.

Majorka je opcija koja se dopada Kubu, pitanje da li i Realu. Razlog je u činjenici da su se Madriđanima već javili Espanjol i Betis, platežno moćniji klubovi, s namerom da za pozajmicu plate više nego Majorka. Na Espanjolovoj klupi je Visente Moreno, stručnjak koji je Takefusu trenirao na Balearima, dok mu Betis nudi mogućnost igranja u Ligi Evrope.


tagovi

Takefusa Kubo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara