Twitter vam možda dozvoli da se "unmention-ujete"

Tvitter istražuje novi način sprečavanja one vrste "neželjene pažnje" koja često rezultira uznemiravanjem. Kompanija radi na alatima koji bi, ako se pokrenu, omogućili korisnicima da spreče ljude da ih pominju bez blokade ili dugmeta za isključivanje zvuka.

Tehnopolis

Izvor: Engadget

Utorak, 15.06.2021.

08:34

Twitter vam možda dozvoli da se
Foto: Shutterstock.com

Dizajner proizvoda Tvitter-a Dominic Camozzi, opisao ih je kao "rani koncept", funkcije bi korisnicima Tvitter-a dale mogućnost da se "odjave" i kontrolišu ko ih može označiti u budućim tveetovima.

Slično uklanjanju oznaka na Facebook-u, nepominjanje bi u osnovi sprečilo da vas označavaju u budućim odgovorima. Funkcija vam takođe može omogućiti da blokirate određene korisnike da vas ubuduće ne pominju, bez potrebe za direktnim blokiranjem njihovih naloga. Još jedna potencijalna iteracija omogućila bi vam da blokirate svako novo pominjanje tokom određenog broja dana. Slično je konceptu koji omogućava korisnicima da ograniče odgovore na svoje tveetove. Kao i ta funkcija, sposobnost "nepominjanja" mogla bi da pomogne u rešavanju nekih toksičnijih ponašanja koja često dovode do velikih uznemiravanja na Tvitteru. Za razliku od ograničenih odgovora, koji se moraju obaviti pre nego što pošaljete tveet, funkcije "nepominjanja" mogu se koristiti proaktivno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: