Aleksandar Đorđević (Star sport)
Aleksandar Đorđević (Star sport)

Zvanično: Đorđević napustio Virtus

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 13:49

Srpskom treneru nije ponuđen novi ugovor

Aleksandar Đorđević više nije trener Virtusa iz Bolonje. Italijanski klub je danas i zvanično saopštio da se zahvaljuje srpskom stručnjaku na saradnji i da neće nastaviti istu.

Đorđević je u Virtus došao u proleće 2019. i potpisao ugovor do leta 2021. godine. U prvoj sezoni je osvojio FIBA Ligu šampiona, u drugoj se plasirao u četvrtfinale Evrokupa i bio lider Serije A trenutku kada je sezona prekinuta. Ove sezone je u Evrokupu dogurao do polufinala sa nizom od 19 pobeda. Tu je eliminisan od Uniksa i ostao je bez šanse da se plasira u Evroligu. Sezonu je završio titulom u italijanskom prvenstvo posle sjajne serije. Virtus je plej-of seriju završio bez poraza. Nanizali su 10 pobeda od čega čak četiri u finalu protiv milanske Olimpije, zvanično trećeg tima Evrope.

Izabrane vesti

Ipak, ni Skudeto posle 20 godina u vitrinama slavnog kluba nije bio dovoljan da gazda Zaneti i direktor Baraldi ponude Đorđeviću novi ugovor. Odnosi između uprave kluba i srpskog trenera su zavarničili u decembru kada je Luka Baraldi smenio Đorđevića. Međutim, igrači su stali uz srpskog trenera pa je predsednik kluba Masimo Zaneti preinačio odluku direktora i ostavio Đorđevića na klupi. Na kraju, Đorđević se predsedniku odužio dugo čekanom titulu protiv objektivno jačeg rivala u finalu ali je Baraldi ipak isterao svoje.

Kako najavljuju italijanski mediji, glavni kandidat da nasledi srpskog trenera u Bolonji je domaći starteg Serđo Skariolo koji trenutno obavlja ulogu asistenta u Toronto Reptorsima i selektorsku funkciju u reprezentaciji Španije. Poslednjih dana se u košarkaškim krugovima spekulisalo da bi Đorđević mogao da nastavi karijeru u Uniksu iz Kazanja ukoliko Dimitris Priftis pređe u Panatinaikos. Takođe, srpska javnost ga je pominjala i kao kandidata za trenersku klupu Partizana.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...



tagovi

Aleksandar ĐorđevićVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara