Reprezentativci Tunisa u crvenim dresovima (©Reuters)
Reprezentativci Tunisa u crvenim dresovima (©Reuters)

Tunis protiv tradicije u duelima s Malijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 13:28

Prijateljska utakmica: Orlovi nikada nisu dobili današnjeg rivala na tri zvanična duela

U Evropi je kontinentalni šampionat, Kopa Amerika se igra na drugom kraju planete, u Aziji je druga runda kvalifikacija za Mundijal u Kataru, dok afričke selekcije igraju prijateljske utakmice. Tunis večeras (21.30) dočekuju Mali.

Orlovi su prošle nedelje poraženi na svom terenu od Alžira sa 2:0. Afrički šampion je pre četiri dana slavio golovima Buneđaha i Mareza i potvrdio da će naredne godine da bude favorit za odbranu kontinentalnog trona. Mali je u petak oidgrao bez pobednika (1:1) protiv Demokratske Republike Kongo.

Izabrane vesti

21.30: (2,10) Tunis (3,10) Mali (3,90)

U prethodne dve utakmice ovih selekcija više uspeha imao je Mali koji je slavio pre pet godina sa 2:1, dok je pre nešto manje od dve godine bilo nerešeno - 1:1. Orlovi iz Kartagene nikada nisu slavili protiv današnjeg rivala na zvaničnim mečevima. Na tri duela u Kupu afričkih nacija, Tunis je samo jednom uspeo da ostvari remi. Orlovi su pobedili Mali pre deset godina, ali u prijateljskom meču.

Selektor Tunišana Monder Kbajer pozvao je za ovu akciju Hanibala Mejbrija koj je debitovao protiv DR Konga početkom meseca, ali nije bio u sastavu protiv Alžiraca. U napadu Tunisa očekuju se Kazri i Slimane, napadač danskog šampiona Brondbija.

U ovom milneijumu ove dve selekcije su odigrali tri utakmcice, a na sve tri dolazila je kombinacija gg3+. Obe reprezentacije igraju mečeve na mali broj pogodaka. Tunis je prethodne dve odigrao 0-2, dok je Mali samo jednom na poslednjih 10 utakmica odigrao s tri ili više golova.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Utorak

21.30: (2,10) Tunis (3,10) Mali (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Tunisareprezentacija Malija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara