Vesti

0

Ministar zdravlja Kosova: Od danas masovno vakcinisanje protiv koronavirusa

Autor: SA

Izvor: Beta

Ministar zdravlja Kosova: Od danas masovno vakcinisanje protiv koronavirusa

Izvor: Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Ministar zdravlja Kosova Arben Vitia izjavio je danas da je započeo proces masovne vakcinacije protiv koronavirusa, i da će do kraja godine biti obezbeđeno oko dva miliona vakcina.
Vitia je na konferenciji za novinare u Hali sportova "1. oktobar", u kojoj se nalazi najveći centar za vakcinaciju u Prištini rekao da su "upravljanje pandemijom i ekonomski oporavak prioriteti Vlade", i najavio da će prvi kontingent Fajzerovih vakcina stići tokom ovog meseca.

On je dodao da je Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa zdravstvenim institucijama, izvršilo pripreme za sprovođenje plana za masovnu vakcinaciju građana protiv koronavirusa, kao i da početak masovne vakcinacije "označava skok u borbi protiv pandemije".

"Imamo na lageru relativno dobar broj vakcina, očekuje se da do kraja meseca dođe prvi kontingent vakcina koje smo obezbedili ugovorom sa kompanijom Fajzer, uključujući još 40.000 doza za koje se očekuje da stignu iz programa Kovaks", rekao je Vitia.

Ministar zdravlja je rekao da su u saradnji sa opštinama obezbeđeni novi objekti za vakcinaciju, koju će vršiti 279 timova za vakcinaciju širom Kosova i pozvao je građane da se prijave za vakcinisanje putem elektronske prijave.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR