Marko Ivović (©AFP)
Marko Ivović (©AFP)

Servis bombe Rusije načele Srbiju, Mihajlov je dokusurio

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.06.21. | 12:21

Treći poraz Kovačevog sastava u Riminiju

Polufinale Lige nacija crtalo se reprezentaciji Srbije pobedom nad Rusijom, ali će naš državni tim morati morati da krene težim putem do plasmana među četiri najbolja tima. Bio je ovo za Ruse meč iz kategorije biti ili ne biti, a Zbornja je perfektno odigrala u situaciji kada je bila priterana uz zid. Nije sputao pritisak Maksima Mihajlova i saigrače. Naprotiv, izvukli su najbolje iz sebe, utefterili šesti trijumf u Riminiju i ostali u igri za polufinale – 3:1 (25;23, 25:22, 22:25, 25:21)

Mogli su odbojkaši Srbije širom da otvore vrata polufinala pobedom u svom omiljenom, jutarnjem terminu. Ali, uprkos tome što su momci Slobodana Kovača poraženi, Srbija ima sasvim dobre šanse da se plasira u polufinale Lige nacija, jer u poslednje četiri runde igraju protiv Kanade, Bugarske, Australije i Argentine. Dakle, vrata se nisu zatvorila, ali će odbojkaši Srbije morati da budu na nivou ranijih igara i što pre zaborave utakmicu sa Rusijom.

Izabrane vesti

Strahovite probleme pravila je Zbornaja komanda našoj selekciji ubitačnim servisima i iz seta u set poboljšavala je igru kako se meč bližio kraju u tom segmentu igre. Tradicionalno Rusija i Srbija igraju neizvesne mečeve, neretko su ih uvodili u peti set, ali ovoga puta Rusi su bili maestralni u stani-pani trenucima. Prva dva seta pripala su Rusiji iako su izabranici Slobodana Kovača imali prednost u oba, ali ih je Zbornaja pratila u stopu i kaznila padove u završnicama istih.

Osećali su se Rusi sigurno, verovali su u svoj napad čak i kada je momentum bio na strani Srbije, a korektor Maksim Mihajlov bio je nerešiva enigma. Blok Srbije nije radio protiv prve zvezde Rusije, pronalazio je pukotine i probijao blok. Odbojkaši Srbije samo su u trećem setu donekle uspeli da poklope prvu zvezdu ruske selekcije, a upravo su tada pružili najbolju igru.

Sabrali su se odbojkaši Rusije početkom četvrtog seta , pronašli su blok koji se zagubio u trećem i razvukli gvozdenu zavesu preko mreže. Ali, Orlovi nisu rekli sve šta su imali. Naročito Uroš Kovačević. Vodila se rovovska bitka, smenjivale su se majstorije sa obe strane, a Srbiju je skupo koštalo sraćivanje srvisa. Jeftino je u nekoliko navrata na taj način Srbija poklonila poene Rusiji. Izdao je Orlove servis, svaki put kada su mogli da se primaknu ili pređu u vođstvo zatajio je početni udarac.

Nije smogla snage Srbija da ukrade drugi set Rusiji i uvede meč u peti set. Ostala je Srbija bez energije i smirenosti u finišu četvrtog seta, a Zbornaja je blokom stavila tačku na premijerni meč 10. kola, upisala šesti trijumf i prišla Srbiji na pobedu zaostatka.

Fenomenalni Maksim Mihajlov je sa 23 poena "pokopao" Orlove, a veliki doprinos pobedi Zbornaje dao je Egor Kljuka, koji je brojao do 13 poena. U redovima Srbije najefikasniji bio je Uroš Kovačević. Primač Srbije je osvojio 18 poena, najviše je pokušavao da napadne Ruse i načini im štetu, a iz toga je proistekao Uroševih 18 grešaka. Marko Ivović je dodao 15, a Petar Krsmanović 11 poena.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE (RIMINI, ITALIJA) - 10. KOLO

Utorak

Rusija - Srbija 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:21)

12.00: (1,03) Iran - Australija (9,00)

13.00: (1,30) Argentina - Bugarska (3,20)

15.00: (1,70) Japan - Nemačka (2,03)

16.30: (4,00) Italija - SAD (1,20)

18.00: (9,00) Kanada - Poljska (1,03)

19.30: (1,22) Brazil - Slovenija (3,80)

21.00: (7,70) Holandija - Francuska (1,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaLiga nacija za odbojkašefivbMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara