Kahriman (© FK Radnički)
Kahriman (© FK Radnički)

Golmanska rokada na Čairu: Damir Kahriman brani Nenada Lalatovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 11:54

Radnički doveo čuvara mreže i produžio saradnju sa vezistom Kovačevićem

Borivoje Ristić je bio prvi izbor, ali u poslednjih mesec dana nije branio. Uz to mu je i istekao ugovor. Milorad Kojić je priveo sezonu kraju, mada ima samo 22 godine. Stefan Ilić tek 20. Dimitrije Stevanović 16. U takvim okolnostima Radnički se opredelio iskustvo i u novog čivara mreže promovisao Damira Kahrimana.

Bivši reprezentativac (osam utakmica) potpisao je ugovor kao slobodan agent, pošto je završetkom prethodne sezone završio obaveze prema Radu.

Izabrane vesti

Hvala rukovodstvu Radničkog i treneru Lalatoviću što su se odlučili za mene. Dolazak u Radnički je velika stvar. Želim da imam kontinuitet branjenja, a u Niš su me najviše privukle visoke ambicije kluba. Radnički želi da se bori za vrh tabele u Superligi i izlazak u Evropu, a to je ono čemu stremim, tako da smo brzo našli zajednički jezik. Imam veliko iskustvo i spreman sam da pomognem“, istakao je Kahriman (36), poznat poo mandatima u Crvenoj zvezdi, Slobodi, Javoru, Zemunu, Vojvodini, internacionalcu u Ukrajini, Turskoj i Grčkoj.

Kaže da neću imati problem sa prilagođavanjem na uslove u Čairu.

Sa nekim fudbalerima sam već igrao zajedno, a veoma mi je drago što u klubu ima i dosta mladih i talentovanih momaka. Tu su i trojica mladih golmana, kojima ću pomoći da se što bolje razviju, da im udelim savet u svakom trenutku i verujem da će napredovati uz mene. Rado ću sva svoja iskustva podeliti sa njima. Pred nama su sada zahtevne pripreme i ne sumnjam da ćemo biti pravi već za početak sezone“, dodao je Kahriman.

Osim njega, prateći želju novog trenera Nenada Lalatovića, novi ugovor sa Radničkim, na još godinu dana, produžio je centralni vezni, Aleksandar Kovačević. U pitanju je momak ponikao u Crvenoj zvezdi, igrao još za subotički Spartak, poljske timove Lehiju i Slask, norveški Haugesund i grčki Ksanti, a skupio je deset mečeva za mladu reprezentaciju Srbije.

Prošle sezone Kovačević je za Radnički odigrao 23 utakmice.


tagovi

Damir KahrimanRadnički NišAleksandar Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara