Novi trend mršavljenja plesom na TikToku: Stručnjaci upozoravaju da je opasan!

Nisu svi trendovi na TikToku baš toliko bezazleni.

by | jun 15, 2021

Trend mršavljenja plesom na TikToku je postao viralan, a u pitanju je ples koji podrazumeva pokrete stomakom. Dosad, ovakve snimke pogledalo je nekoliko miliona ljudi, u nadi da će, plesom, smanjiti struk i dobiti trbušnjake.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da je ovaj trend veoma opasan. Naime, umesto da dobijete čuveni „six pack“, veće su šanse da će ova vežba imati negativne efekte kako na vaše telo, tako i na mentalno zdravlje.

Novi TikTok trend mršavljenja plesom: Mit ili istina

U snimcima, instruktorka tvrdi da ovaj trend mršavljenja plesom može da smanji obim stomaka. Ipak, stručnjaci kažu kažu da je nemoguće ciljano, na određenom mestu smanjiti masne naslage. Niti jedna vežba ne može da vam garantuje ravan stomak.

@janny14906Follow the rhythm of my voice to lose weight.♬ original sound – user1468626853971

Uz sve to, jedna vežba nam neće dati određeni rezultat, naročito ukoliko ne redukujemo ishranu, rutinu spavanja i mnoge druge faktore koji utiču na naše zdravlje.

U snimku, fitnes instruktorka takođe tvrdi da ukoliko ovu vežbu radimo svaki dan sat vremena, imaćemo ravan stomak, bez da brinemo o ishrani.

S druge strane, psiholozi smatraju da nas konstantno bombarduju brzim dijetama i brzim rezultatima, a stvarnost je ipak drugačija. Na kraju ostajemo razočarani i gubimo samopouzdanje. (Pročitajte i… Razlozi zašto ne gubite višak sa stomaka)

Stručnjaci su saglasni u jednom: put do željene linije je dug i mukotrpan i uključuje fizičku aktivnost, izbalansiranu ishranu, kao i dovoljno sna u toku dana.

 

 

lepotaizdravlje.rsPeera_Sathawirawong/iStock/Getty Images Plus via Getty Images