Imamo "novu Indiju": Situacija je užasna; broj slučajeva porastao za 2.800 odsto

Uganda je gotovo ostala bez vakcina protiv koronavirusa dok se suočava sa najnovijim talasom epidemije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2021.

10:50

Imamo
Tanjug/AP Photo/Joseph Odelyn

Privatne i javne medicinske ustanove u glavnom gradu Kampali i gradovima širom zemlje saopštile su da im ponestaje ili da su ostale bez kiseonika i vakcina protiv koronavirusa. Takođe, bolnice više nemaju mesta na odeljenjima intenzivne nege, prenosi Gardijan.

Nekoliko centara za vakcinaciju širom zemlje obustavilo je imunizaciju zbog nedostatka vakcina, a predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Ugandi potvrdio je da je od juče centar za distribuciju javnim zdravstvenim ustanovama bez vakcina.

Udruženje zdravstvenih radnika Ugande saopštilo je da je situacija užasna jer u zemlji broj novih slučajeva koronavirusa raste iz nedelje u nedelju.

Svetska zdravstvena organizacija je 13. juna prijavila 1.735 potvrđenih slučajeva koronavirusa, što je povećanje od gotovo 2.800 odsto u odnosu na 13. maj, kada je registrovano 60 slučajeva infekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: