Vesti

0

MUP: Od 16. do 22. juna pojačana kontrola za otkrivanje vozača pod dejstvom alkohola ili droge

Autor: SA

Izvor: Beta

MUP: Od 16. do 22. juna pojačana kontrola za otkrivanje vozača pod dejstvom alkohola ili droge

Izvor: Beta/Milan Timotić

Pripadnici saobraćajne policije će od 16. do 22. juna na teritoriji Srbije pojačano kontrolisati saobraćaj, u cilju otkrivanja prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okviru akcije, u subotu, 19. juna, po prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom "Alcohol and Drugs Marathon", kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

"Saobraćajni policajci su od početka ove godine iz saobraćaja isklјučili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", navodi se u današnjem saopštenju i dodaje da je u Srbiji broj sankcionisanih vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola od početka godine gotovo tri puta veći u odnosu na isti period prošle godine.

Akcija saobraćajne policije će istovremeno biti sprovedena u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL - mreže saobraćajnih policija Evrope.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR