Novak Đoković na Vimbldonu (©Reuters)
Novak Đoković na Vimbldonu (©Reuters)

Finale Vimbldona pred punim tribinama

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.06.21. | 09:55

Najstariji teniski turnir održaće se od 28. juna do 11. jula

U Velikoj Britaniji mere se ublažavaju,a Vlada te zemlje saopštila je da će na startu Vimbldona navijačima biti omogućeno da ispune 50 odsto kapaciteta tribina. Kako turnir bude odmicao, broj ljudi na tribinama će rasti, a za veliko finale planirano je da tribine budu u potpunosti ispunjene.

Stvari se polako vraćaju u normalu, a obožavaoci belog sporta pohrliće u teniski kompleks na Vimbldonu. Minule sezone se zbog pandemije virusa korona nije igrao tenis na najstarijem turniru, što se ne pamti od Drugog svetskog rata.

Izabrane vesti

Poslednju titulu osvojio je Novak Đoković 2019. godine, a najbolji teniser sveta je trijumfom nad Rodžerom Federerom osbranio tron i osvojio peti pehar na najuglednijem grend slemu. Srpski as će i ove godine biti prvi favorit na vimbldonskoj travi, a posle osvajanja Rolan Garosa podgrejale su se priče o Zlatnom slemu.

Ukoliko Novak šesti put podigne trofej na trećem grend slemu sezone, staće rame uz rame sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju osvojenih slemova i izbiti im, verovatno, poslednji argument najvećem svih vremena.

Rekorder po broju trofeja na Vimbldonu je Rodžer Federer. Švajcarac je u osam navrata bio najbolji, jednu titulu manje ima Pit Sampras, a potom slede Novak Đoković i Bjorn Borg sa pet.




tagovi

Vimbldongrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara