Novak Đoković i Tenis Sandgren (©AFP)
Novak Đoković i Tenis Sandgren (©AFP)

Novakova talija – Tenis Sandgren

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 09:26

Četiri duela, četiri pobede Novaka i prigrljena četiri velika trofeja

Planeta se poklonila Novaku Đokoviću posle velikog povratka najboljeg svetskog tenisera u finalu i osvajanja drugog Rolan Garosa, a ukupno 19. grend slema. Redom je teniski kralj obarao rekorde na pariskoj šljaci, ispisao je stranice istorije belog sporta preokretom od 0:2 do 3:2 protiv Stefanosa Cicipasa u finalu, bacio je drugi put Rafaela Nadala na kolena u Parizu... A, svaki put kada mu se Tenis Sandgren našao na putu do trofeja, srpski as je turnir završavao sa visoko podignutim peharom u vazduhu.

Tenis Sandgren je Đokovićev talisman. Igrao se Đoković tenisa protiv Tenisa Sandgrena, a američki teniser znao je šta sledi odmah kada je video da je u Novakovom delu kostura. Prokomentarisao je to na sebi svojstven način pre početka Rolan Garosa, najblaže rečeno nije bio zadovoljan, a znao je da proprati Novakovo osvajanje titule u Parizu. Pripisao je sebi zasluge za Đokovićev podvig. Jer kada god se sretnu konačan ishod turnira se zna.

Izabrane vesti

Sve je počelo na Vimbldonu pre tri godine kada su im se putevi ukrstili u prvom kolu, baš kao i ove na Rolan Garosu. Đoković je počistio Amerikanca, napravio siguran prvi korak na vimbldonskoj travi u pohodu na četvrti od pet pehara osvojenih na grend slemu u Londonu.

Ubrzo su se voljom žreba našli jedan preko puta drugog i na US openu, gde je Tenis Sandgren otkinuo Novaku jedan set, a to je bio jedini set koji je prvi reket sveta prepustio rivalima. Prošetao se Đoković do treće i, za sada, poslednje titule na US openu, a Sandgrenu je vć tada „postalo zlo“ od susreta sa srpskim asom.

Samo na velikim turnirima Đoković i Sandgren zakazuju sučeljavanje. Stajao je američki teniser na Novakovoj stazi i u Sinsinatiju minule sezone, proveo se kao na grend slemovima, a ko će osvojiti masters u Sinsinatiju nije se postavljalo pitanje. Ako bi ga neko i postavio, najbolje bi bilo da je upućeno Tenisu Sandgrenu. Ipsalio bi Amerikanac odgovor iz topa – Novak Đoković.

Novo poglavlje te priče dobijeno je na Rolan Garosu, a prilikom žrebanja na Vimbldonu, jedno ime će biti i te kako poželjno da se nađe na spisku Novakovih rivala.


tagovi

Novak ĐokovićTenis Sandgrengrend slemRolan GarosVimbldonUS openATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara