Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Juventus bacio udicu Usmanu Dembeleu: Ugovor na pet godina i 12.000.000 po sezoni

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 08:51

Ali da dođe narednog leta kao slobodan igrač

To bi moglo u svetu fudbala da ponese naziv „Specijalitet Juventus“. A, ogleda se u tome što se dovode kvalitetni igrači – besplatno.

Mali „milion“ je takvih stiglo u Torino poslednjih godina: Adrijen Rabio, Andrea Pirlo, Emre Džan, Pol Pogba, Kingsli Koman, Fernando Ljorente, Sami Kedira, Dani Alves...

Izabrane vesti

Istu stvar je Juventus namerio da uradi i narednog leta. Kako javlja Radio Katalunja, čelnici italijanskog kluba su stupili u kontakt sa Usmanom Dembeleom. Krilni napadač Barselone ulazi u poslednju godinu ugovora i veliki su izgledi da neće pristati na nastavak saradnje sa gigantnom sa Nou Kampa.

Iako Barselona pravi pritisak na njega, Dembele ne prihvata ponuđene uslove, jer razmišlja o odlasku. Istine radi, nisu se usrećili njegovim skupo plaćenim dolaskom ni on, jer se prečesto povređivao, niti španski klub, koji nije dobio ni deo onog što je očekivao od Francuza.

Juventus je spremio ponudu kakva se teško odbija: ugovor na pet godina, a u svakoj bi Dembele zaradio 12.000.000 evra. Samo je kvaka ta što bi morao da dođe za godinu dana, kada mu istekne ugovor sa Barselonom, pošto crno-beli nemaju nameru da plaćaju obeštećenje da bi ga sada uzeli.

Ne deluje ni da su u Torinu raspoloženi za navodnu trampu za koju se pominje da će je ponuditi Barselona: Dembele ili Grizman za De Lihta. Uostalom, što bi na to pristali, ako za godinu dana mogu da imaju u timu i Dembelea i De Lihta...

Pojedini mediji pišu da je i Pep Gvardiola bacio oko na brzonogog Francuza. E, ako i Siti uđe u igru, onda će već Juventusu posao biti malo otežan. Ali, italijanski smisao za posao nikako ne bi trebalo potceniti.


tagovi

BarselonaJuventusUsman DembelePrimeraSerija A

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara