Saša Zdjelar (© MN Press)
Saša Zdjelar (© MN Press)

Fiksna klauzula u ugovoru Saše Zdjelara: Partizan ga pušta za 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 08:45

Nedavni dogovor čelnika crno-belih i najstandardnijeg igrača u poslednje dve sezone omogućava zadnjem veznom slobodu u slučaju ponude koja ga zadovoljava

Vratio se Svetozar Marković u Olimpijakos, šestomesečna pozajmica je istekla i Filipu Stevanoviću (Mančester Siti će ga poslati na novu u neki zapadnoevropski klub), svojevoljno je otišao Takuma Asano (turski Giresun), na izlaznim vratima se nalaze Žan Kristof Bajbek i Maki Banjak (nisu ubedili struku da su vredni ostanka), traži se klub Sejdubi Sumi (stručni štab ne računa na njega), interesovanje postoji za Lazara Markovića (iz arapskog sveta i turskog fudbala), a u niskom startu za odlazak iz Partizana nalazi se i – Saša Zdjelar.

Takav status traje već nekoliko poslednjih prečlaznih rokova, samo što niko nije pucanjem označio izlazak zadnjeg veznog iz startnog bloka „Zemunela“. Sve do ovog leta, koje se „crta“ kao idealan trenutak za promenu sredine.

Izabrane vesti

To što je tokom proleća obnovio ugovor ne mora da znači da Zlatni Orlić sa Novog Zelanda sigurno ostaje među crno-belima. Štaviše, produžetak do juna 2023. više se smatra velikodušnim gestom 26-godišnjeg fudbalera prema voljenom klubu kako bi ga spasao penala Olimpijakosu. Da nije produžio ugovor, već kao slobodan igrač prešao u drugu sredinu, grčkom velikanu bi pripalo 700.000 evra.

To nije sve. Kao što je Saša Zdjelar napravio ustupak Partizanu, tako je Parni valjak izašao u susret najstardadnijem igraču u poslednje dve sezone. Prema saznanjima Mozzart Sporta, da bi mu u svakom smislu olakšao prodaju prilikom sastavljanja poslednjeg ugovora u njega je ubačena fiksna klauzula na osnovu koje potencijalni reprezentativac Srbije može da ode za ravno 500.000 evra. Na taj način rukovodioci crno-belih su želeli da omoguće prohodnost ka inostranstvu igraču koji je izdanjima i ponašanjem ostavio značajan trag u klubu za minule tri i po sezone. U prevodu: ko plati pola miliona može da vodi Zdjelara.

Uz napomenu: pita se (i) igrač. Bilo je u protkelom periodu nekoliko zanimljivih ponuda, međutim, nijedna iz „liga petica“, jer su to destnacije ka kojima isključivo gleda Saša Zdjelar.

Podsećamo, osim džentlmenskog dogovora igrača i uprave, Partizan je Zdjelaru izmirio deo dugovanja – u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra – a primanja na mesečnom nivou povećao sa 25.000 evra mesečno na 28.000 evra.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...



tagovi

FK PartizanSaša Zdjelar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara