"Da sam koronavirus, rekao bih - fenomenalno"

Dr Šekler u Dnevniku RTS-a govorio o popuštanju mera protiv koronavirusa i upozorio da će blaže mere omogućiti virusu da preživi leto i sačeka jesen.

Izvor: RTS

Utorak, 15.06.2021.

08:49

Screenshot TV Prva

"Da sam koronavirus, rekao bih fenomenalno, hvala Bogu da je ovako", istakao je ovaj virusolog.

Ukazao je da vakcinacija skoro da stoji, i da je vrlo loša struktura vakcinisanih.

"Dobro je što su vakcinisani stariji, ali su oni manje aktivni, ne idu na žurke", ukazao je dr Milanko Šekler i dodao da su mladi radno aktivni i da tu fali vakcinacije.

Naveo je primer Čilea, koji je imao skoro 47 odsto vakcinisanih kada je ukinuo skoro sve mere, a sada je tamo ponovo zaključavanje.

"Ovim merama samo je legalizovano ono što se već dešavalo, svuda je sve noramlno radilo, niko više nikoga nije pretresao", napomenuo je Šekler.

Akcenat je, kako je ocenio, na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat na to da se nose maske, drži distanca, proveri kakva je ventilacija.

"Mislim da je virus oduševljen ovim merama. Kada bih govorio u njegovo ime, rekao bih - jupi, super", poručio je virusolog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: