Stefan Mitrović (©Reuters)
Stefan Mitrović (©Reuters)

Stefan Mitrović o francuskim polemikama: Pavar najslabija karika, dilema zašto Zuma pre Upamekana

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.06.21. | 08:35

Kapiten Strazbura ipak nema dilemu da su Trikolori prvi favoriti za evropsku krunu

Nije baš da ih ima previše u francuskom prvenstvu, ali Stefan Mitrović je već dovoljno dugo u Ligi 1 da sastav Trikolora poznaje u dušu. I u izjavi za Mozzart Sport ne ostavlja nikakvu dilemu: tim Didijea Dešana je prvi favorit na evropskom prvenstvu.

Uz napomenu – nije savršen i nije nepobediv.

Izabrane vesti

Kao i kod nas. Imaju taj problem sa desnim bekom. Mislim da je Benžamen Pavar najslabvija pozicija u celoj ekipi. Teo Ernandez strašan igrač, međutim, po meni mnogo bolji kao štoper nego kao bek. Ali opet... To su igrači Bajerna. Daleko od toga da su loši. Ali ako gledamo u odnosu na ostale...“, počinje jedan od kapitena reprezentacije Srbije.

Utorak, 18.00: (2.85) FRANCUSKA (3.00) NEMAČKA (2.90)

Protiv Bugarske, istine hendikepirane ranim crvenim kartonom, izgledali su impresivno. Lopta ide kao na fliperu.

Neverovatno. Stvarno imaju napadački kvalitet gore. Imaju i u veznom redu. Strašne igrače u poslendjoj linji, samo pogledajte ko sve nije pozvan. Sve vam je jasno. Imaju tu moć u napadačkoj fazi. Nešto što će da im donosi prevagu na Euru. Svaki napadač može da reši. Grizman, Koman, Mbape, Benzema... Jedan potez je dovoljan“.

I zato...

Definitivno imaju kvalitet za titulu. Imaju kontinuitet dobrih rezultata. Imaju dobru atmosferu. Stvorio se pobednički mentlalitet. Nema iskakanja velikih zvezda iz šablona. I oni sami očekuju titulu, iskreno. Znaju da imaju strašan kvalitet. Očekuju da će ići do samog kraja“.

Doduše, kad pričamo o atmosferi, da li bi nju mogao da pokvari povratak Karima Benzeme?

Svi su iznenađeni i svi se malo pribojavaju toga. Svi znaju istorijju tog slučaja. Dosta polemike se vodi u francuskim medijima oko toga. Međutim, mislim da su ti problemi iza njih. Benzema zaslužuje da bude tu. Ipak će biti ogromno pojačanje, ekstra kvalitet“.

Nije ipak samo Benzema razlog polemika u francuskoj javnosti.

Dosta njih je iznenađeno pozivom Korentana Tolisa. Takođe, nepozivanjem Dajoa Upamekana, odnosno toga što je prednost dobio Kurt Zume. Upamekano je tu jedino pravo iznenađenje“.

Činjenica je da je Didije Dešan zaista mogao da bira kao retko ko. I nije samo napad sila. Tu je i N’Golo Kante, razarao je ove sezone najbolje ekipe Evrope. Nije ni samo on.

Dosta igrača im je u top formi. I Antoan Grizman se vratio u top formu. Kilijan Mbape konstantan cele sezone. Idealan momenat za njih. Tu je i Tangi Ndombele, odličnu sezonu je imao u Totenhemu. Jedino je pitanje da li su sačuvali svežinu“.

Napadači naravno privlače najveću pažnju. A to što je Dešan bio prinuđen da se posle šest godina pomiri sa Benzemom znači i da je nastupila mala kriza u francuskom fudbalu.

Definitivno nemaju napadača na Benzeminom nivou. Ne napadača, takvog igrača nema u Ligi 1. Dešan je pokupio šta je najbolje. Ima u Francuskoj nekoliko igrača koji su odigrali dobru sezonu, ali nisu sazreli za ovakav tim. Ali dobro. Imaju Mbape, ta moć fizička, to je nešto što ga izdvaja. Igrač koji je trenutno najteži za čuvanje u celoj Evropi. Dribla u obe strane, neverovatna moć u prvom koraku. Ben Jeder je igrao mali fudbal ranije, veliki je majstor s loptom. Svi pričaju o njegovim golgeterskim sposobnostima, niko ne priča o tome kako asistira igračima, kako učestvuje u izgradnji akcija. Rezervna je opcija, a donosio je prevagu na terenu sa tim zadržavanjem lopte“, završava Mitrović.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...



tagovi

Euro2020EURO 2020EURO 2021Fudbalska reprezentacija FrancuskeStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara