"Eventualna smrt Navaljnog oštetila bi odnose Rusije sa ostatkom sveta"

Evenetualna smrt Alekseja Navaljnog, koji služi zatvorsku kaznu u Rusiji, bila bi tragedija i oštetila bi odnose Moskve sa ostatkom sveta i SAD, kaže Bajden.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

08:08

Foto: Tanjug/Olivier Hoslet, Pool via AP

Američki predsednik Džo Bajden, koji se u sredu sastaje sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Ženevi, istakao je u ponedeljak da će staviti do znanja Putinu da postoje oblasti gde je saradnja moguća ako Moskva tako želi, ali i da su SAD spremne da odgovore konkretno ukoliko se suoče sa agresivnom ruskom akcijom.

"Smrt Navaljnog bi bila još jedna indikacija da Rusija ima malo ili nema uopšte nameru da se pridržava osnovnih ljudskih prava. To bi bila tragedija, samo bi pogoršala odnose Moskve sa ostatkom sveta i sa mnom", ocenio je Bajden, a prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: