VIDEO: Uhvaćena banda zbog pokušaja dramatične pljačke draguljarnice u centru Venecije

Policija širom Evrope juče je u koordinisanoj akciji uhapsila osam osoba koje se dovode u vezu s pokušajem dramatične pljačke draguljarnice u Veneciji 2017. godine.
Osmoro osumnjičenih uhapšeni su u Austriji, Estoniji i Finskoj i pripadaju bandi iz Estonije koja je specijalizovana za pljačke luksuznih evropskih draguljarnica, objavio je AFP, pozivajući se na italijansku policiju.
 
U martu 2017. pripadnici te bande aktivirali su dimne bombe na Trgu svetog Marka u Veneciji, uoči upada u draguljarnicu.
 
Međutim, pljačka se završila samo na pokušaju jer je jedan turista upozorio obližnju policijsku patrolu, nakon čega su se naoružani razbojnici dali u beg.
 
Snimke koje je objavila italijanska policija prikazuju jednog osumnjičenog kako postavlja dimnu bombu u podnožje zvonika na Trgu svetog Marka i uspaničene turiste koji beže sa lica mesta nakon što se počeo da se diže gust oblak dima.
 
Druga dimna bomba postavljena je u obližnjoj ulici.
 
Hapšenja su usledila nakon dugogodišnje istrage, kojom je koordinisao Evropol.
 
Policija navodi da su članovi bande odgovorni za tri slične pljačke, na Korzici i u Austriji 2016. odnosno 2017. godine. Vrednost ukradenog plena procenjuje se na milion evra.
 
Među uhapšenima je i vođa bande, koji se krio u Finskoj. Italijanska agencija AGI navodi da je već osuđivan zbog pljački, ali i ubistva.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.