Ispit za "ranjene" Nemce 1Foto: EPA-EFE/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Iz perspektive kadrovskih rešenja po pozicijama, izabranici Didijea Dešana zaista slove za prvog favorita na Evropskom prvenstvu.

Povratkom Karima Benzeme posle petogodišnjeg „izgnanstva“ Francuzi će večeras u Minhenu imati dovoljno opcija da iskoriste određenu limitiranost Nemačke na startu takmičenja u Grupi F.

Biće to duel najtrofejnije evropske selekcije (Nemačka) i reprezentacije koja bi u skorije vreme „pancere“ mogla da svrgne sa pomenutog postolja.

Francuzi su u dva navrata osvajali Evropsko prvenstvo, poslednji put 2000. nakon što su 1998. postali najbolji na planeti.

Startna pozicija im je identična; aktuelni su vladari planete i na prvenstvu Starog kontinenta nastupiće u izvanrednom sastavu.

Štoperi formata Varana, Kundea, Lenglea; veznjaci kvaliteta Kantea, Pogbe, Lemara, odnosno opcije u navali poput prebrzih Mbapea, Komana, Tirama, Dembelea, tačnije strelaca Žirua i Benzeme predstavljaju sastav apsolutno kadar da se bori za pehar.

Ambijent u ekipi mogao bi da bude možda i jedini remetilački faktor: asovi naviknuti na klupske povlastice i saigrače koji rade za njih, već su u javnosti ispoljili međusobne animozitete nalik odnosu između Mbapea i Žirua.

Francuski mediji prenose da će večeras reprezentacija nastupiti u formaciji 4-4-2 ili 4-3-3 i da se povratkom Benzeme puno očekuje od Grizmana, koji bi trebalo da dejstvuje kao polušpic između protivničkih linija.

– Jasno je da smo među favoritima na šampionatu; bilo bi neozbiljno da sebe tako ne doživljavamo, međutim mi nikoga unapred nismo pobedili. Očekuje nas sjajna reprezentacija na startu šampionata koja će igrati pred domaćim navijačima. Moramo biti kompaktni i disciplinovani na oba dela terena – istakao je selektor Dešan.

Odbrana Nemačke biće na posebnom testu posebno zbog igrača fenomenalne brzine poput Mbapea i Komana.

Pomenuti Koman, kao i Pavar, odnosno Lukas Ernandez, i Toliso nastupaju za Bajern i ambijent u Minhenu odlično im je poznat.

Joakim Lev posle Evropskog šampionata završava sa selektorskim stažom na klupi Nemačke; način na koji bude odredio defanzivnu formaciju, odnosno pronašao kadrovska rešenja mogao bi direktno da utiče na rezultat.

Nemačka je u veznom redu sa Goreckom, Kimihom i Krosom, odnosno Gundoganom i Nojhausom zaista odlična, dok Gnabri, Sane i Verner takođe važe za izuzetno brze i prodorne spoljne napadače.

Nemačka nema vrhunskog egzekutora; Lev bi zbog toga u samom špicu mogao da proba sa prekaljenim Tomasom Milerom.

– Jedva čekamo da startujemo na šampionatu. Gledali smo brojne mečeve do sada i željno iščekujemo da doživimo sličan osećaj. Mislim da smo spremni i da ćemo imati dovoljno aduta da se suprotstavimo odličnoj Francuskoj, Kante je moj saigrač u Čelsiju; jedan od najboljih veznih igrača na svetu koji je u stanju da igra visok presing i ne da vam da dišete. Na njega moramo da obratimo posebnu pažnju – poručio je Verner.

Danas na EURO

Grupa F

Mađarska – Portugalija 18.00

Francuska – Nemačka 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari