Foto: AFP
Foto: AFP

Lenard i Džordž konstante plej-ofa: Kavaj “zapalio” društvene mreže zakucavanjem, Klipersi za poluvreme do izjednačenja

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 06:51

Tim iz Los Anđelesa izjednačio na 2:2 u seriji

Pretilo je da se završi "metlanjem", na kraju ćemo imati dramu. Posle dva tesna poraza u prvim mečevima, Los Anđeles Klipersi su po drugi put "odbranili" Stejpls Centar od naleta Jute i izjednačili na 2:2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije - 118:104.

Bilo u pobedi ili porazu, jedna stvar je sigurna u ekipi Klipersa - neće izostati učinak Kavaja Lenarda i Pola Džordža. Dvojac tima iz grada Anđela je i 11. uzastopnu utakmicu u plej-ofu upisao makar po 20 poena. Večeras su se zaustavili na istom brojki - 31. Ne treba zaboraviti ni Markusa Morisa, koji je posebno raspoložen bio u prvom poluvremenu, kada je ubacio 22 od 24 svojih poena, uz šut za tri 5/6.

Izabrane vesti

Meč je već na poluvremenu bio rešen. Klipersi su prvenstveno zahvaljujući pomenutom triju u uvodne dve deonice stekli prednost od 24 poena - 68:44. Nije to nedostižan zaostatak, posebno za najuspešniji tim dosadašnjeg dela sezone, u kojem je ponovo raspoložen bio Donovan Mičel (37 poena, po pet skokova i asistencija), međutim, Juta nijednom nije nagovestila da bi utakmicu mogla da učini uzbudljivijom u nastavku.

Najbliže što su uspeli da priđu Klipersima jeste na minus deset, ali tek pred kraj meča, kada vremena za preokret nije bilo.

Sjajnu timsku partiju Klipersa zasenio je Lenard monstruoznim zakucavanjem u finišu druge četvrtine. Krenuo je Kavaj u provod, lako se otarasio O'Nila, ali se Derik Fejvors osmelio da mu stane na put i blokira ga, ali je završio na posteru. Ubrzo potom i na društvenim mrežama.

"Lenard bi trebalo da bude priveden zbog pokušaja ubistva", bio je samo jedan od niza gotovo identičnih komentara na Tviteru, a zanimljiva je bila i reakcija Džoela Embida, koji je baš u tim trenucima govorio za medije.

NBA, PLEJ-OF

Ponedeljak

Los Anđeles Klipersi - Juta Džez 118:104 (2:2 u seriji)

/Lenard, Džordž 31 - Mičel 37/


tagovi

NBA plej-ofLos Anđeles KlipersJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara