Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kaku se prelepim volejom iskupio za promašaj i najavio preokret Paragvaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 05:09

Belo-crveni iskoristili brojčanu prednost i postigao tri gola u drugom poluvremenu - 3:1 (0:1)

Mučio se Paragvaj na startu Kopa Amerike, dugo nije uspevao da pronađe rešenje za defanzivni blok Bolivije, ali kada su Zeleni u samom finišu ostali sa igračem manje na terenu, bilo je jasno da neće izdržati nalete selekcije Eduarda Beriza. Brojčano nadmoćni, Paragvajci su u drugom poluvremenu postigli tri gola, preokrenuli rezultat i trijumfom započeli takmičenje u Grupi A kontinentalnog takmičenja - 3:1 (0:1).

Belo-crveni su od samog starta pokazali nameru da osvoje sva tri boda. Još u uvodnim minutima ozbiljnije su zapretili u tri navrata, ali nijednu priliku nisu iskoristili. I usledila je kazna. Defanzivac Paragvaja Santijago Arzamendija je rukom izblokirao prekršaj rivala, sudija pokazao na belu tačku, a precizan sa jedanaest metara bio je Antoni Silva.

Izabrane vesti

Pokušao je Arzamendi da se iskupi za skrivljen penal, u 43. minutu je kao na tacni poslužio Kakua, ali je napadač Al Tavona sa pet metara promašio čitav gol (0:57 na snimku). Međutim, do odlaska na odmor Paragvaj je dobio vetar u leđa od rivala. Neiskusni napadač Haume Kueljar dobio je drugi žuti karton u osmom minutu nadoknade i ostavio saigrače na cedilu.

Kaku se ubrzo iskupio za pomenuti promašaj. I to na kakav način. Sačekao je odbitak u 62. minutu i prelepim volej udarcem savladao Rubena Kordana. Pride je saigračima stvorio deset šansi na večerašnjoj utakmici, više od bilo kojeg igrača na Kopa Americi od 2007. godine, otkako OPTA sprovodi statistiku.

Tri minuta kasnije - potpuni preokret. Centaršut sa desne strane na drugu stativu, rezervista Gonzalez gađa glavom, a Anhel Romero sa metar smešta loptu u praznu mrežu. Isti igrač je i potvrdio pobedu Paragvaja u 80. minutu, mada je Kordano tada morao da zatvori prvi ugao.


KOPA AMERIKA (BRAZIL) – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

Argentina - Čile 1:1 (1:0)

/Mesi 33 - Vargas 57/

Utorak

Paragvaj - Bolivija 3:1 (0:1)

/Kaku 62, Romero 65, 80/



tagovi

Kopa Amerika 2021reprezentacija Bolivijereprezentacija Paragvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara