0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

EURO: Prvi meč okončan bez golova, Morata se obrukao kao nikad pre! (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.21 u 22:57

Prva utakmica na Evropskom prvenstvu okončana je bez golova.

U pitanju je duel prvog kola F Grupe između Španije i Ukrajine odigran u Sevilji, a koji je završen nepopularnim rezultatom – 0:0.

Španija je imala veliku inciijativu tokom prvog poluvremena, a izabranici Luisa Enrikea napravili su pregršt prilika za gol. Ipak, španskog selektora mora da zabrine neefikasnost, jer njegovi igrači Dani Olmo i Alvaro Morata nisu iskoristili stopostotne prilike. Naime, prvo je Olmo u 16. minutu s pet metara posle centaršuta Kokea, probao glavom, ali se istakao golman Ukrajine. A onda, neshvatljiv promašaj Morate u 38. miunutu. Alba je poslao loptu u šesnaesterac, štoper Danijelson ju je promašio i Alvaro Morata je izašao sam pred golmana. Međutim, gađao je pored gola..

Španci su bili i te kako dominantni u prvom poluvremenu, a to pokazuje i statistika imali 79 odsto posed lopte, tri puta u okvir gola, pet kornera, još pet puteva koji nisu otišli u okvir gola, 417 tačnih pasova naspram 64 Švedske… Švedska se uglavnom disciplinovano branila, ali odbrana je napravila veliku grešku, kada je Morata imao priliku. Mogli su Šveđani i do prednosti da je u kontranapadu malo više sreće imao Isak. On je izašao sam pred golmaan Španije, ali je loptu posle njegovog udarca izbracio Ljorente, koji ju je udario, a ona se dalje odbila u polje.


(VIDEO:YouTube/Sport Klub)

Početak drugog dela prošao je bez uzbušenja, a jedino što je bilo vredno pomena desilo se u 61. minutu kada su Šveđani režirali kontru, lopta je došla do Aleksandera Isaka na desnoj stativi, on je nesebično poslao pas na suprotnu stranu sa Markusa Berga, ali ovaj nije dobro zahvatio loptu i ona je završila u gol-autu.

Selektor Crvene furije je sve pokušao, menjao je napadače, pozicije na terenu, ali put do gola bio je zaista nepoznat. Čak ni publika na tribinama ‘La Kartuhe’ nije uspela da trgne domaći sastav. Sa svih strana su obilazili Španci, pokušavali su negde da pronađu ‘rupu’ u odbranu Šveđana, ali im to nije pošlo za nogom.

Evropsko prvenstvo (Grupa F), prvo kolo

Poljska – Slovačka 1:2 (0:1)

/Lineti 46 – Ščensni 18ag, Škrinijar 69/

Španija – Švedska 0:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter