Borko Stefanović pozvao Vulina da kaže istinu o prisluškivanju predsednika 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović pozvao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestane da krije istinu o prisluškivanju predsednika Srbije.

U saopštenju SSP-a je navedeno da je Vulin 7. marta 2021. godine rekao da su Predsednik Srbije i članovi njegove porodice 1572 puta ilegalno prisluškivani, a da je isti ministar 14. juna za list „Politika“ izjavio: „Imate 26 lica za koja se znalo da imaju bar povremenu komunikaciju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ili članovima njegove porodice i oni su stavljeni po Zakonu na obradu“.

„Prestanite da krijete istinu od građana Srbije i odgovorite na sledeca pitanja. Ako su ti ljudi, kako kažete po Zakonu prisluškivani – Šta onda danas radi Tužilaštvo, čime se bavi i koga konkretno istražuje? Takođe za koja su krivična dela tih 26 ljudi, za koje tvrdite da su zakonski prisluškivani, osumnjičeni? Da li je to ubistvo, trgovina narkoticima, terorizam, ili podrivanje Ustavnog poretka Republike Srbije. To su, naime, krivična dela za koja je moguće odrediti meru prisluškivanja od nadležnog Suda“, rekao je Stefanović.

On je pitao i ko je koga tu zvao telefonom, o čemu su tačno pričali, da li je tačno da su pričali samo o šutiranju lopte ili o nekim drugim za ovu državu mnogo opasnijim stvarima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari