Doktor Delić o novim merama: Švedski model na srpski način

Doktor Dragan Delić ocenio je za Nova.rs da su nove mere Kriznog štaba za njega pokazatelj da Srbija primenuje "švedski model, ali na naš način".
Doktor Delić o novim merama: Švedski model na srpski način
Foto: FoNet (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)
Krizni štab saopštio je danas da će Vladi Srbije uputiti pet preporuka za popuštanje mera protiv korona virusa, među kojima su prisustvo publike na sportskim događajima na otvorenom do 50 odsto kapaciteta, odnosno u zatvorenom do 30 odsto.
 
Ugostiteljski objekti na otvorenom mogu da neograničeno rade, dok je onima u zatvorenom prostoru produženo radno vreme do jedan sat ujutru. Muzika je dozvoljena u svim objektima. Kada je reč o prodavnicama, one mogu da rade od 00-24h.
 
"Stojim iza toga da mi sve vreme sprovodimo švedski model, ali na srpski način. To su dosta labave mere, ali se ni one ne poštuju. Ne garantujem da sam u pravu, ali ono što garantujem jeste da se te mere apsolutno krše", ocenio je profesor Medicinskog fakulteta Dragan Delić za Nova.rs.
 
Doktor Delić dodaje da je novo popuštanje mera u borbi protiv korona virusa samo "verifikacija postojećeg načina života".
 
"Još jednom naglašavam, i ovako blage mere koje su postojale do sada nisu se poštovale, pa su ovakve odluke prirodne. Naravno, nisam epidemiolog, ali kao građanin i doktor imam pravo da kažem", zaključio je Delić.
 
Član Kriznog štaba, doktor Zoran Gojković rekao je, nakon sednice, da je potrebno da se nastavi proces vakcinacije. On je istakao da smo malo "usporili", te da je procenat vakcinisanih sada na 47,5 ili 48 odsto građana Srbije.
  • Nikola

    15.06.2021 10:30
    Jel to ono isto kao kada je Sloba Milosevic obecao narodu da idemo u "svedski socijalizam"? Ova vlast i danas sprovodi taj Slobin obrazac! I isto je kao onda, samo njega nema!
  • ej

    15.06.2021 08:48
    A zna li se dokle ćemo brnjice preko njuški nositi, jel nam to za zauvek ostaje?
  • Dragan

    15.06.2021 01:52
    Ah
    Ko želi može svaki dan skoro uživo da ide ulicama Stokholma glavnog grada Švedske na you tube.Prvo kafići su mali,relativno puni.Al tamo su ljufi zdravi,tamo većina hoda ili ide biciklom,pola grada je pešačka zona,nema velikih ulica .Grad i zelenilu gde se ni zgrade ne vide od drveća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.