(@MN Press)
(@MN Press)

Konačno kraj sage: Takuma Asano ipak u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 20:13

Prema nezvaničnim informacijama ugovor na 2+1 godinu...

Oko mesec dana nakon što je jednostrano raskinuo ugovor sa Partizanom zbog neisplaćenih plata Takuma Asano dovodio se u vezu sa nekoliko klubova. Njegova želja bio je neki od klubova iz "liga petica"; logika i realnost nalagali su značajno drukčiji epilog sage - ostanak u regionu (pominjalo se interesovanje Osijeka), ili neki od timova iz slabijih šampionata. Na kraju, možda i iznenađujuće rešenje: Giresunspor! U pitanju je tim što je prošle sezone kroz takmičenje u drugoj ligi Turske obezbedio plasman u elitu.

Iza Asana je najbolja sezona u karijeri, na 40 utakmica u crno-belom dresu postigao je 21 pogodak i još deset namestio, što je uticalo na rapidan skok njegove tržišne cene. Partizan je već bio ukalkulisao ozbiljnu zaradu na njemu ovog leta, govorilo se o cifri od čak 5.000.000 evra, međutim onda je došlo do raskida saradnje i sve je palo u vodu.

Izabrane vesti

Asano je od maja van takmičarskog ritma. Nekoliko klubova navodno je pokazivalo interesovanje za njegove usluge. Očekivalo se da će kao slobodan igrač možda uspeti da sebi obezbedi ugovor u respektabilnom klubu, no ako su tačne glasine koje stižu iz Turske u pitanju je ipak korak unazad u njegovoj karijeri.

Možda ne na finansijskom, ali svakako na čisto sportskom planu.

Ima naznaka da je paraf stavio na 2+1 godinu ugovora.

Asano je karijeru započeo u Hirošimi, prve redove evropske biografije ispisao je prelaskom u Arsenal 2016. godine, a pre dolaska u Humsku branio je boje Štutgarta i Hanovera.


tagovi

Takuma Asanoletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara