Noć knjigeFoto: Vladimir Matković

Noć knjige će ovoga puta trajati tri dana od 18. do 20 juna da bi uz poštovanje svih epidemioloških mera čitaoci mogli bez gužve da uživaju izboru omiljenih naslova i druženju sa piscima, rečeno je na konferenciji za novinare.

Tradicionalno Noć knjige će se održati širom Srbije u knjižarama Laguna i Delfi, ali i u regionu u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici, i Nikšiću.

Ove godine popusti su izuzetno atraktivni. Za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve 30 odsto, za tri 35 odsto a za četiri i više knjiga 40 odsto, dok će se na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, uključujući Egmont i Dexy Co naslove, strana izdanja i gift asortiman, obračunavati popust od 20 odsto.

Sve pogodnosti važe i za kupovinu na sajtovima Deflija i Lagune.

Od novih zanimljivih naslova čije je objavljivanje „tempirano“ za Noć knjige izdvajaju se:

„Moja sestra serijski ubica“ mlade nigerijsko-britanske spisateljice Ojinkan Brejtvejt.

To je neobična je mešavina porodične drame i trilera, koju nazivaju i „Arsenikom i starim čipkama XXI veka’.

Potom sledi „Čovek iz nehata“ Gorana Gocića je priča o Beograđaninu koji uporno beži od sukoba sa ocem, od Majčice Es, a ponajviše od sebe.

„Misterija Olge Čehove“ Entonija Bivora je dokumentovana povest o brojnom i zamršenom klanu Čehovih, o Stanislavskom i Hudožestvenom teatru, o opstanku jedne porodice i pozorišnih umetnika tokom Oktobarske revolucije, građanskog rata, Hitlerovog i Staljinovog uspona i nacističke invazije na Sovjetski Savez.

Na osnovu novootkrivenih izvora, autor nam rasvetljava tajanstveni život žene kojoj se Hitler divio, a Staljin je poštovao i koja ih je obojicu nadživela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari