Najnovije vesti
Slobodno vreme
Osvežite trpezu uz recepte koje ćete sredom pronaći u poklon magazinu Srpska kujna, samo uz "Blic"

Osvežite trpezu uz recepte koje ćete sredom pronaći u poklon magazinu Srpska kujna, samo uz "Blic"

Neverovatno ukusna nova jela od starog hleba - zvuči neverovatno, ali u novom broju kulinarskog magazina “Srpska kujna“ koji svake srede dobijate na poklon uz “Blic“, čekaju vas fenomenalni recepti kako da od starog hleba napravite pikantne slane đakonije, ali i ukusne poslastice!

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kujna-landing-740x393 Foto: RAS Srbija
Kujna-landing-740x393

Takođe, "Srpska kujna" razbija predrasude da su peciva nužno nezdrava hrana koja goji, te vam donosimo recepte za kvalitetne kifle, đevreke i perece u kojima možete uživati bez griže savesti.

Gotovo da nema osobe koja ne voli musaku, a kako bismo razbili monotoniju, predlažemo recepte za musaku na čak šest načina - od karfiola i brokolija, preko blitve, do praziluka. To nije sve, jer smo za vas pripremili i paradajz na pet načina!

Za one koji preferiraju egzotiku a nemaju ideju šta da kuvaju za ručak, popularni kulinarski bloger predlaže divnu škarpinu iz rerne i mirisnu tortu od testenina koja ukusom podseća na picu.

Leto nam kuca na vrata, te za sve one koje planiraju da izgube koji kilogram kao i za one koji se inače zdravo hrane, naša nutricionistkinja savetuje koje voćke imaju najmanje šećera. Otkrićemo vam malu tajnu - upravo je jagoda jedna od tih manje kalorničnih voćki, a budući da je sezona jagoda, donosimo vam ideje kako da u svom domu napravite osvežavajuće napitke od ovog zavodljivog voća. Pritom, za sve sladokusce osmislili smo neodoljive dezerte i torte koje se ne peku.

Naravno, kao i u svakom broju mislimo i na naše čitaoce i donosimo vredne poklone za one koji kuvaju sa nama.

Sve ovo i još mnogo toga čeka vas u sredu u magazinu “Srpska kujna”, samo uz “Blic”.