Sa prvog treninga u „Zemunelu“ (© FK Partizan)
Sa prvog treninga u „Zemunelu“ (© FK Partizan)

Stanojević i igrači prepušteni sami sebi: Za upravu Partizana pripreme kao da nisu počele

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 13:35

Natho dolazi 24. juna, Holenderu odmor do 12. jula, šansa povratnicima sa pozajmica

Trener Aleksandar Stanojević i igrači prepušteni sami sebi. Ne prvi put, ali ovaj očigledno. Kakvu podršku i status uživaju od rođenog kluba najbolje se videlo na startu priprema za sledeću sezonu. Partizanovi fudbaleri i članovi stručnog štaba okupili su se u Sportskom centru „Zemunelo“, prionuli na rad, a da ih niko od rukovodstva nije pozdravio i poželeo sreću u danima budućim.

Mimo decenijskog običaja!?

Izabrane vesti

Dosad su predsednik, generalni, pa i sportski direktor, nezavisno od imena, uslova i(li) obaveza uvodnim rečima označavali početak novog poglavlja, iznosili želje, planove, pokušavali da okuraže fudbalere, međutim, ovog ponedeljka od čelnika ni traga, ni glasa. Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Ivica Ilievkao i ostala svita iz uprave, redovno prisutna pred televizijskim kamerama ili blicevima fotoaparata – nisu ni bili tamo gde uvek jesu kad kreće sezona.

Neka nova moda među crno-belima.

U takvim okolnostima, daleko od bilo kakvog optimizma, Stanojević je okupio krnji sastav, bez reprezentativaca i stranaca, u pokušaju da u narednih pet sedmica dostigne odgovarajuću formu uoči starta Superlige (17. jula) i prvih mečeva kvalifikacija za novoformiranu UEFA Ligu konferencija (22. jul).

Plan je da treniramo ovde (do odlaska u Sloveniju, na centralni deo priprema, op. au). Prva dva, tri dana, dok se skupimo, imaćemo po jedan trening. Trebalo bi 20. juna da nam se priključe reprezentativci i stranci“, pojasnio je Aleksandar Stanojević, trener crno-belih.

Stanojević, Duljaj i Pandurović (© FK Partizan)Stanojević, Duljaj i Pandurović (© FK Partizan)

Usled činjenice da su minulih dana bili angažovani u različitm reprezentativnim selekcijama, kasnije će se priključiti: Nemanja Jović (seniorska selekcija Srbije), Lazar Pavlović, Nikola Štulić (mlada selekcija Srbije), Igor Vujačić, Aleksandar Šćekić (Crna Gora), Sejduba Suma (Gvineja) i novajlja iz Vojvodine Siniša Saničanin (Bosna i Hercegovina). Isto važi za Kamerunca Makija Banjaka i Francuza Žana Krsitofa Bajbeka, mada njih dvojica imaju dozvolu da odu. Baš kao što dvojica igrača imaju poseban status.

Bibars Natho bi trebalo da dođe 24. juna, dok je Filip Holender u obavezi da se pojavi 12. jula, zbog učešća na Prvenstvu Evrope sa reprezentacijom Mađarske“.

Za mesto u ekipi koja će 24. krenuti na centralni deo priprema, u slovenački Ptuj, boriće se i povratnici sa pozajmica: desni bekovi Periša Pešukić i Luka Cucin, te napadači Petar Gigić, Savo Arambašić i Bojan Matić. Sa minimalnim šansama da se zadrže.

Svi naši članovi su tu. Pričaće o daljem statusu sa ljudima iz kluba i sa mnom. Znaće se uskoro“, dodao je trener Stanojević u nikad kraćem raportu sa prvog dana priprema za novu sezonu.

Pripreme Partizana za takmičarsku 2021/22 počeli su:

Golmani: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Matija Gočmanac:

Defanzivci: Marko Živković, Aleksandar Miljković, Periša Pešukić, Bojan Ostojić, Rajko Brežančić, Ivan Obradović, Slobodan Urošević;

Vezisti: Saša Zdjelar, Milan Smiljanić Nikola Terzić, Miloš Jojić, Lazar Marković, Denis Stojković, Nikola Čolić, Nikola Lakčević, Aleksandar Lutovac;

Napadači: Marko Milovanović, Bojan Matić, Petar Gigić i Savo Arambašić.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara