„Karavan za klimu” od sutra u Kladovu 1Foto: Promo

Interaktivna izložba Francuskog instituta „Karavan za klimu“ koja je deo istoimenog projekta koji je 2018. godine osmislio Francuski institut u Srbiji, na svom putu kroz Srbiju sutra stiže u Kladovo, u galerijski prostor kladovskog Centra za kulturu, čime se ova ustanova prodružuje promociji projekta edukacije mladih pod motom “Mali korak za čoveka, veliki za prirodu”.

Na sutra zakazanom svečanom otvaranju izložbe, kako Danas saznaje u Biblioteci „Centar za kulturu „ Kladovo govoriće Bertrand Millet, koordinatorka za saradnju sa lokalnim zajednicama Ambasade Francuske u Beogradu Eva Jurić, predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić i direktorka Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo Žaklina Nikolić.

-Povezujući borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta, Karavan za klimu 3.0 ima za cilj podizanje svesti građana o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije. Projekat „Karavan za klimu 3.0 – Mali korak za čoveka, veliki za prirodu – biodiverzitet i klimatske promene u Srbiji“ je treće izdanje ove izložbe koje predstavlja nastavak projekata „Karavan za klimu #2 – Traganje za obnovljivim izvorima energije!“ i „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“, realizovanih 2018. i 2019. godine. – kaže direktorka Žaklina Nikolić, dodajući da će izložba moći da se poseti radnim danom do 29. juna.

Projekat „Karavn za klimu“ ove se godine realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari