14. jun  2021. 13.26  | Izvor: Tanjug

DJB: Odustati od promena Zakona o parničnom postupku

BEOGRAD -

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) podržalo je danas, kako navode, legitimne zahteve advokature u odbrani državnih interesa i pozvalo Ministarstvo pravde da odustane od promena Zakona o parničnom postupku.

Ocenjuju da za tim promenama trenutno ne postoji potreba i da je sramno što je, kako tvrde, Ministarstvo pravde dopustilo stranim državama i pojedinim nevladinim organizacijama da direktno učestvuju u izradi zakonskih tekstova.

"Ukoliko država dopusti da NALED, Američka privredna komora ili Ambasada Austrije direktno učestvuju u pisanju zakona jedne države, onda to znači da se država odriče svoje suverenosti. Zbog toga zahtevi advokature predstavljaju ništa drugo do odbranu suvereniteta i kao takvi se moraju usvojiti", navodi se u saopštenju.

DJB poziva Ministarstvo pravde da odustane od promena Zakona o parničnom postupku i da ispita ko je konkretno omogućio stranim državama i interesnim grupama da učestvuju u izradi zakona Republike Srbije, te da protiv tih osoba pokrene odgovarajuće postupke.

 

Srodne vesti