Otvorena loža, a Crvena zvezda uvodi i trofej Bora Kostić

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 13:22

Mirko Ivanić prvi laureat

Legendarni napadač Crvene zvezde Bora Kostić konačno je dobio čast koja mu odavno pripada. Po imenu čuvenog golgetera nazvan je jedan kutak stadiona Rajko Mitić.

Posle pet Zvezdinih zvezda, otvorena je i loža s imenom najboljeg strelca u istoriji kluba, u koju se ulazi iz muzeja i koja će biti namenjena rukovodstvima gostujućih timova.

Izabrane vesti

Čast je pripala predsedniku crveno-belih Svetozaru Mijailoviću i počasnom predsedniku kluba Draganu Džajiću.

"Po svim parametrima Bora Kostić je legenda Crvene zvezde. Želim da pozdravim inicijativu da loža dobije njegovo ime. Naš klub je veliki, biće verovatno rekonstrukcije stadiona i zato bih zamolio sve koji odlučuju da se i neka druga imena upišu i urežu u istoriji Crvene zvezde na ovaj ili neki drugi način. Bora Kostić je bio veliki igrač, izuzetno cenjen, njegov učinak je nemerljiv", istakao je Džajić.

Iz Crvene zvezde su najavili da je ovo prva u nizu akcija o liku i delu Bore Kostića, koji je rođen na današnji dan (14. jun) 1930. godine u Obrenovcu, a preminuo 10. januara 2011.

"Lepo je da se na ovakav način prisetimo onih koji su obeležili istoriju Crvene zvezde, koji su je stvarali i učinili današnjom Crvenom zvezdom. Bora Kostić je bio igrač i trener u Crvenoj zvezdi, ali pre svega čovek koji je davao golove. Sumnjam da će iko postići ono što je on uradio, toliki broj golova i toliki broj godina u klubu. Doneta je odluka i da se uvede trofej Bora Kostić za najboljeg strelca sezone. Za ovu sezonu taj trofej će poneti Mirko Ivanić. Želimo da sadašnje generacije ime Bore Kostića iskoriste za svoje fudbalsko napredovanje", naglasio je Mijailović.

Bora Kostić je igrao za Crvenu zvezdu od 1951. do 1961. i od 1962. do 1966. U 580 utakmica dao je 536 golova.

Prvi igrač crveno-belih kom će pripasti trofej s njegovim imenom je Mirko Ivanić, koji je prošle sezone postigao 16 golova (uz 12 asistencija) i bio jedan od najboljih igrača u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije.



tagovi

FK Crvena zvezdaBora Kostić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara