Za vikend, 12. i 13. juna, Grad Niš i Gradska opština Pantelej, zajedno sa Safari klubom, biće domaćini najelitnijem sastavu takmičara u oblasti praktičnog streljaštva u ovom delu Evrope. Otvoreno državno prvenstvo održaće se na Strelištu Malča.

“Učestvuje najveći broj domaćih i stranih takmičara ikada do sada. Prijavljeno je 220 takmičara iz zemlje i inostranstva. Stižu najbolje naše ekipe, ali i stranci iz Bugarske, Mađarske, BiH, Hrvatske, Crne Gore i pojedinci iz drugih država”, kažu u Safari klubu.

Predsednik Safari kluba Niš Vlasta Stanojević kaže da ponovo oboreni rekord u broju učesnika ukazuje na to da ta organizacija napreduje. Takođe, dodaje da se ova sportska disciplina omasovljava.

“Puno je mladih koji prvi put dolaze u naš grad, što me posebno raduje. Četri meseca smo u neprekidnim radnim aktivnostima oko priprema, ali nam ovog puta i Grad pomaže. Očekujem da predstavnici Grada dođu u nedelju zajedno sa predstavnicima Turističke organizacije Niša, GO Pantelej i da zajedno budemo u ovoj organizaciji do kraja“, kaže Vlasta Stanojević, koji je ujedno i direktor takmičenja.

Satnica takmičenja

12.06.2021. Od 07.00 do 12.00 (Predmeč-sudije)
12.06.2021. Od 13.00 do 18.00 Takmičari (meč)
13.06.2021. Od 07.00 do 18.00 Takmičari (meč)

U nedelju, 13. juna, oko 18 sati biće dodeljena priznanja i proglasiće se kraj prvenstva.

Takmičenje organizuje Safari klub iz Niša, u suorganizaciji sa Savezom za praktično streljaštvo Srbije i Svetskom konfederacijom za praktično streljaštvo. Pokrovitelj takmičenja je Grad Niš.