Otvorena još tri granična prelaza sa Mađarskom

Mađarska vlada odlučila je da ponovo otvori još tri granična prelaza sa Srbijom.
Otvorena još tri granična prelaza sa Mađarskom
Foto: 021.rs
Otvoreni su granični prelaz "Bački Vinogradi", "Đala" i "Bajmok", a zbog uspešne vakcinacije i povoljne epidemiološke situacije u Srbiji i Mađarskoj.
 
Prelazi Bački Vinogradi i Đala rade od 7 do 19 časova, kao i Bajmok od ponedeljka do četvrtka, dok će tokom vikenda (od petka do nedelje) taj prelaz biti otvoren 24 časa.
 
Ne rade još tri prelaza, ali bi i oni mogli da budu otvoreni, prenosi RTS.
 
Mađarska je u septembru prošle godine, zbog pandemije korona virusa, ograničila redovan putnički saobraćaj preko granice sa Srbijom na tri granična prelaza, od postojećih devet.
 
Sve vreme su radili prelazi "Horgoš", "Kelebija" i "Bački Breg".
 
Sporazumom između Srbije i Mađarske o međusobnom priznavanju potvrda o vakcinaciji ili zelenog digitalnog sertifikata, građani Srbije i Mađarske mogu da borave u Mađarskoj, odnosno Srbiji.
 
Oni koji nemaju te potvrde moraju da imaju PCR test.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija