Bakina kuhinja: Brz kolač sa kokosom i sokom od pomorandže
Kokos i pomorandža - kombinacija kojoj je teško odoleti.
Ponedeljak, 14.06.2021.
08:35
Potrebno je za testo :
3 jaja
200 ml jogurta
100 ml ulja
3 kašike šećera
100 g brašna
100 g griza
1 prašak za pecivo
70 g kokosa
korica narandže
Za preliv:
200 gr šećera
2 vanilin šećera
sok od narandže
200 ml vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, ulje, kokos, korica narandže i jogurt. Sve izmešati. Pleh manji podmazati uljem i posuti brašnom. Izliti u testo izravnati i peći na 200 stepeeni C oko 45 min. Dok se kolač peće napraviti preliv. U šerpu ubaciti šećer, vanilin šećer i sok narandže. Pustiti da vri 5 min pa ohladiti. Pečen vruć kolač iseći na kocke i preliti . Ostaviti da upije i sladiti se.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 1
Pogledaj komentare